Lapis

Lapis - Henk T. Ganzeboom | Fthsonline.com

... tot vettige glans. Lapis lazuli bestaat voor het grootste gedeelte uit het mineraal lazuriet (blauw) met daarnaast vaak ook wat calciet (wit), sodaliet (blauw) en pyriet (goud) ... 0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert) - Surinaams eten ... . Lapis is een Javaans maizenadessert, die bij welke Surinaamse gelegenheid dan ook niet weg te denken is. Door de juiste combinatie van kokosmelk, essence en kleurstof wordt een bijzonder smaakvol en kleurrijk dessert verkregen. Naamgeving. Lapis is Latijn voor 'steen' en lazuli is de genitief van het Middellatijnse lazulum, dat een verbastering is van het Arabische lāzaward, dat weer afkomstig is va ... Lapis lazuli - Wikipedia ... . Naamgeving. Lapis is Latijn voor 'steen' en lazuli is de genitief van het Middellatijnse lazulum, dat een verbastering is van het Arabische lāzaward, dat weer afkomstig is van het Perzische Lāžward (لاژورد), de naam van mijnen in Turkestan waar lapis lazuli werd gevonden. De naam van deze plaats raakte verbonden aan het blauwe gesteente en uiteindelijk ook met zijn kleur. Lapis lazuli (/ ˈ l æ p ɪ s ˈ l æ zj ʊ l i,-l aɪ /), or lapis for short, is a deep-blue metamorphic rock ...

INFORMATIE

AUTEUR
Henk T. Ganzeboom
DIMENSIE
8,8 MB
BESTANDSNAAM
Lapis.pdf

OMSCHRIJVING

Door de eeuwen heen hebben mensen een blik in de toekomst willen werpen. Op zoek naar zekerheid in een onzeker bestaan. De priester Hugo Norge is al jaren geboeid door dit verlangen. Theorieën en voorspellingen uit vele culturen hebben een plaats in zijn boekenkast gevonden. Van tijd tot tijd vindt hij er inspiratie voor zijn doorgaans nuchtere werk als priester en leraar. Als Hugo wordt gevraagd een verschijning in Normandië te onderzoeken, stapt hij, zonder het te weten, over de grens van zijn eigen werkelijkheid. Hij ontmoet er de Engelse journalist Harrold Archic met wie hij zijn interesses lijkt te delen. Maar hoe toevallig is toeval? Een contact met een jonge vrouw in Londen brengt zijn zekerheden aan het wankelen. Langzaam wordt hij aangezogen door de gebeurtenissen. Op het moment dat hij de maalstroom ontwaart, is de weg terug allang onbegaanbaar geworden. De ideeën die tot voor kort keurig in het gelid op zijn boekenplanken stonden, schijnen zich meer dan levensgroot te openbaren. De wereld is begonnen aan het laatste hoofdstuk van de geschiedschrijving over goed en kwaad. De geschiedenis zal de overwinnaar toebehoren. Met Hugo ziet slechts een enkeling de gevaren. Zij zetten hun kennis van symboliek en getallen in, om het ultieme complot te verijdelen. Een stenen schijf (Lapis Jerusalem) blijkt de sleutel tot de macht. Zal de mensheid zuchten onder de dictatuur van het Beest? Is dat het derde geheim van Fatima?

Wil je het boek lezen?Lapis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk T. Ganzeboom. Lezen Lapis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN