De verlatene

De verlatene - Carry van Bruggen | Fthsonline.com

...1910. Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (The Digital Library of Dutch Literature is a collection of primary and secondary information on Dutch language and literature in its historical, societal and cultural context ... Het geheimzinnige eiland - Wikipedia ... .) De verlatene in de mooie en ontroerende roman is de vader die het geloof niet kan loslaten en hierdoor vervreemd van zijn naar bevrijding uit het orthodox-joodse milieu snakkende kinderen en ze uiteindelijk verliest. Carry van Bruggen (1881-1932) wordt beschouwd als een van de grote Nederlandse auteurs van haar tijd. De verlatene in de mooie en ontroerende roman is de vader die het geloof niet kan loslaten en hierdoor vervreemd van zijn naar ... Carry van Bruggen, Verhalend proza · dbnl ... . Carry van Bruggen (1881-1932) wordt beschouwd als een van de grote Nederlandse auteurs van haar tijd. De verlatene in de mooie en ontroerende roman is de vader die het geloof niet kan loslaten en hierdoor vervreemd van zijn naar bevrijding uit het orthodox-joodse milieu snakkende kinderen en ze uiteindelijk verliest. Boekinformatie Schrijver: Carry van Bruggen Titel: De verlatene Carry van Bruggen, schrijversnaam van Carolina Lea de Haan (Smilde, 1 januari 1881 - Laren, 16 november 1932) was een Nederlandse schrijfster.Ze schreef ook onder de pseudoniemen Justine Abbing en May.Ze was de bijna een jaar oudere zus van de Nederlandse schrijver, jurist, significus en politicus Jacob Israël de Haan, die geboren werd op 31 december van hetzelfde jaar. De verlatene, Het huisje aan de sloot en Eva, - ook opgenomen in de door Jan Fontijn verzorgde verzameluitgave Vijf romans (1979) -, zijn de boeken van Carry van Bruggen die in de loop van de jaren het vaakst herdrukt zijn: tot op heden, respectievelijk achttien, zesentwintig en zestien maal. Het is de passieve wraak van de verlatene die in een kringetje ronddraait en over te weinig agressie beschikt om de voormalige geliefde zelf te vermoorden, wat in zekere zin als een passend antwoord kan worden gevoeld. Het is de verlatene die de breuk als een gewelddaad ervaart. De verlatene. citerreeks. Mies Vreugdenhil. ISBN: 9789401900072 Uitgeverij: Z&K Uitvoering: Book Omvang: Onbekend Verschijningsdatum: 09-01-2013...

INFORMATIE

AUTEUR
Carry van Bruggen
DIMENSIE
9,83 MB
BESTANDSNAAM
De verlatene.pdf

OMSCHRIJVING

Carry van Bruggens grote, meeslepende en indringende debuutroman uit het Joodse leven in het Nederland van het begin van de 20e eeuw, over de desintegratie van een orthodox-joods gezin na het overlijden van de moeder.De verlatene in de mooie en ontroerende roman is de vader die het geloof niet kan loslaten en hierdoor vervreemdt van zijn naar bevrijding uit het orthodox-joodse milieu snakkende kinderen en ze uiteindelijk verliest.Carry van Bruggen (1881-1932) wordt beschouwd als een van de grote Nederlandse auteurs van haar tijd.

Wil je het boek lezen?De verlatene in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carry van Bruggen. Lezen De verlatene Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN