Over waarheid en onwaarheid

Over waarheid en onwaarheid - Rogeer Hoedemaekers | Fthsonline.com

... Katten werden gezien als uiterst geheimzinnige dieren en werden vaak in verband gebracht met heksen ... Het concept waarheid: wat is waarheid? Theorie over ... ... . Over niet-feitelijke waarheden: wat is waarheid bij Wittgenstein en onwaarheid denken bij Heidegger 'Het zijn is niet illusoir, maar werkelijkheid' Door: Emanuel Rutten , 14:40, 12 februari 2018 Waarheid en onwaarheid zijn voor velen moeilijk te onderscheiden. De daardoor opgeroepen onzekerheid en onmacht zijn gevoelens, die we diep onbewust vanaf onze jeugd al met ons meedragen. Wereldbrand Het Expertisecentrum Journalistiek organiseert op vrijdag 23 juni voor de zevende acht ... Over waarheid en onwaarheid (e-Book) - Rogeer Hoedemaekers ... ... . Wereldbrand Het Expertisecentrum Journalistiek organiseert op vrijdag 23 juni voor de zevende achtereenvolgende keer de Grote Expertisedag Nieuwe Media. Het thema dit jaar is: waarheid en vertrouwen in de journalistiek. Innovatieve denkers uit binnen- en buitenland presenteren op deze dag hun nieuwste inzichten op het gebied van zoeken, vertellen en verspreiden van (online) nieuws. De informatie over de 5 waarheden en 5 onwaarheden over de autoverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld hierbij proberen we nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets op deze pagina niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Als jij ophoudt met over mij te liegen, zal ik ophouden met over jou de waarheid te zeggen. Als men de waarheid mee in het graf neemt, laat men de leugen leven. Als u ophoudt vragen te stellen, zal ik ophouden leugens te vertellen. Beleefdheid bestaat uit goede manieren en goed kunnen kunnen liegen....

INFORMATIE

AUTEUR
Rogeer Hoedemaekers
DIMENSIE
6,24 MB
BESTANDSNAAM
Over waarheid en onwaarheid.pdf

OMSCHRIJVING

Alle waarheid is relatief. Zeggen velen. Er zijn echter ook andere geluiden. Dogmatici verdedigen vaak met verve hún waarheid als absoluut. Deze twee standpunten roepen echter belangrijke vragen op: Welke van beide is waar? Hoe stel je dat vast? Zijn er posities mogelijk die liggen tussen de extremen relativisme en absolutisme?In tien dialogen gaat dit boek ernaar op zoek. Hoe bepaal je eigenlijk of iets waar is? Welke argumenten zijn goed of doorslaggevend? Bieden waarnemingen of logisch redeneren zekerheid? Of telt alleen wat wetenschappelijk is bewezen? En dan is er ook nog het gevoel. Hoe vaak hoor je niet: “Ik voel dat nu eenmaal zo”. Is dit echter overtuigend?Dit boek verkent de grenzen van kennis, waarheid, leugen en onzekerheid, maar niet alleen op abstract niveau. De vraag is ook hoe we in de praktijk van alledag waarheid kunnen opsporen. Waar moeten we op letten? Hoe gaan we om met leugens en onzekerheid?De twee gesprekspartners, de een nogal dogmatisch, de ander meer sceptisch, verkennen samen, met respect voor elkaars opvattingen, deze vragen en bepalen hun positie. Gebruik wordt daarbij gemaakt van alledaagse voorbeelden. Filosofisch vakjargon wordt vermeden.

Wil je het boek lezen?Over waarheid en onwaarheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rogeer Hoedemaekers. Lezen Over waarheid en onwaarheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN