De Jacobijnen

De Jacobijnen - Jacob Vis | Fthsonline.com

...le rechtvaardigheid, volkssoevereiniteit en de ondeelbaarheid van de Franse Republiek ... Slag bij Culloden - Wikipedia ... .. Naam. De naam jakobijnen ontstond in december 1789 in Rue Saint-Jacques te Parijs, in het dominicaanse klooster "Couvent des ... Oók De Jacobijn is op Facebook te vinden. Social Media is niet meer uit onze moderne maatschappij weg te denken. Via Social Media kunnen we onze klanten op de hoogte houden van leuke en opmerkelijke zaken uit onze dagelijkse praktijk. We merken dat dit zeer gewaardeerd wordt. Geschiedenis. De girondijnen, een samenra ... Jacobijner ... . We merken dat dit zeer gewaardeerd wordt. Geschiedenis. De girondijnen, een samenraapsel van politici uit de Législative met verschillende kleur en achtergrond, ontstonden in Parijs. Op 20 oktober 1791 hield Jacques Pierre Brissot zijn eerste rede in de Wetgevende Vergadering, waar de feuillants de meerderheid hadden, over de inbeslagname van alle goederen van "émigrés", die het land waren uitgevlucht. De kerk waar iedereen zich thuis voelt. Wijkgemeente 'De Jacobijner' is een protestantse gemeenschap in het hart van Leeuwarden. Een ontmoetingsplaats voor God en mens en voor mensen met elkaar, een plek waar je blijdschap en verdriet kunt delen, waar rui...

INFORMATIE

AUTEUR
Jacob Vis
DIMENSIE
6,79 MB
BESTANDSNAAM
De Jacobijnen.pdf

OMSCHRIJVING

Tijdens de feestelijke opening van de stuurhut van de Oosterscheldedam springt een zware ruit waardoor een oud-minister, een architect en een cameraman sterven in een spervuur van glas. Een ongeluk? Een hoogst ongelukkig toeval op een verkeerd moment? Even is er nog twijfel, maar snel blijkt dat de ruit sprong door een lading explosieven. Een groep terroristen, die zich De lacobijnen noemen, eist de aanslag op en dreigt bij springvloed de Oosterscheldedam op te blazen waardoor een herhaling van de watersnoodramp van 1953 kan ontstaan. Tenzij Nederland 200 miljoen losgeld betaalt..De regering weigert en laat de pijlerdam, Nederlands' trots als waterstaatnatie, permanent bewaken. Walter Crooy, Mirjam van Roon en jan Vegter van de Zeeuwse politie en de BVD-agenten Ramon en Boer jagen op de terroristen die ondanks grootse zoekacties maandenlang onvindbaar zijn. Inspecteur Dick Tacona ondekt in Belfast dat twee voormalige topmannen van de IRA, springstofgenie Seamus Lynch en huurmoordenaar Kevin Kinley, vlak voor het vredesakkoord uit Noord-Ierland vluchtten en voor het laatst in Zeeland zijn gezien. De IRA belooft bij monde van de mooie advocaat Kate Farrell en de griezelige Gerald Mulberry hulp om de twee dissidenten op te sporen, mits Nederland miljoenen betaalt en de Engelsen hun gevaarlijkste gevangene vrijlaten: IRA-activist Brian Molloy die levenslang uitzit in de 'Maze'.Jacob Vis werd in 19'94 en 1995 genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman. Met dit boek bewijst hij opnieuw dat hij tot de top van de Nederlandse misdaadliteratuur behoort.

Wil je het boek lezen?De Jacobijnen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacob Vis. Lezen De Jacobijnen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN