Ik geloof het wel

Ik geloof het wel - Hein Stufkens | Fthsonline.com

... Harma: 'Ik geloof dat het echt zoeken was ... Ik geloof in een heleboel, alleen niet in god | De Volkskrant ... . Michiel is er ziek van geweest dat hij niet meer geloofde. Rond de feestdagen brengen wij een serie verhalen met als thema: Ik geloof het wel. Geloven in God, geloof in de Bitcoin, geloof in groene energie, geloven in muziek. Het geloof leidt mij naar gehoorzaamheid aan Gods Woord, en hier is een vast wilsbesluit nodig, omdat het strijd brengt, omdat ik afstand moet doen van wat van mij is. Maar dan krijg ik ook alles terug, zoals ... bol.com | Ik geloof het wel | 9789023229254 | R. Nauta ... ... . Maar dan krijg ik ook alles terug, zoals er geschreven staat in Openbaring 3:21: "Wie overwint, Hem zal ik geven met Mij te zitten op mijn troon, gelijk ook Ik heb overwonnen en gezeten ben met Mijn Vader op zijn troon." Ik hoor dat van meer vrienden die religieus zijn opgevoed, maar inmiddels enige afstand hebben genomen van het geloof van hun ouders; hoewel het geloof in God en de Bijbel soms misschien niet meer zo sterk is, blijft de kerk een plaats die genegenheid en warme gevoelens oproept. IK GELOOF HET WEL Briefwisseling over 'geloven' tussen moeder en dochter Lieve Geerke, We pakken de draad van onze briefwisseling over geloven weer op. We hebben al veel uitgewisseld over de Bijbel, de kerk, het leven… Maar ik denk dat je nooit uitgepraat raakt over geloof en God. Jij bent nu bijna 21. Ervaar jij […] Ik geloof het wel 11 mei 2010, 0:00 "Spannend, twee geesten met zulk een tegengestelde christelijke achtergrond en tegengesteld karakter te volgen in hun zoektocht. Opvallend ook hoe het refomeisje daarin soms verrassend rooms blijkt te zijn en de paapse jongen bij tijd en wijle een frisse drang tot snoeien en opruimenlaat zien. Die uitspraak heb ik minstens zo vaak gehoord als 'ik geloof het wel'. Lang niet altijd is degene die dat zegt degene met de grootste geloofsovertuiging. Er zijn bijvoorbeeld zonen en dochters die je minder vaak in een kerk ziet dan hun ouders, maar die aangeven dat ze graag een open gesprek over hun geloof met hun ouders zouden willen voeren. Ik zou zelfs durven te beweren dat ­leven zónder de zekerheid van geloof in God, meer geloof vergt dan mét. Je moet dan namelijk fiducie in het ­leven zien te krijgen door te ­vertrouwen op het zichtbare, zoals de liefde, je medemens, de natuur, kunst, ­wetenschap en het recht, en inzien wat je niet weet, vergt misschien wel extra geloof....

INFORMATIE

AUTEUR
Hein Stufkens
DIMENSIE
4,6 MB
BESTANDSNAAM
Ik geloof het wel.pdf

OMSCHRIJVING

Weggooien, die hele christelijke erfenis? Sommige dingen zijn waardevol. Andere kunnen weg of gerecycled worden tot nieuwe inzichten. En wat op de composthoop terechtkomt wordt wellicht voeding voor nieuwe spiritualiteit. In hun briefwisseling buigen Annemiek Schrijver en Hein Stufkens zich over de Tien Geboden, het uitverkoren volk, genade, hemel en hel, geloof, hoop en liefde, en andere centrale thema?s uit het christelijk geloof. Schrijver is van orthodox-protestantse komaf en Stufkens heeft een degelijke katholieke achtergrond, maar beiden hebben hun horizon verbreed en laten zich ook voeden door andere religies, met name het boeddhisme. Annemiek Schrijver (1964) presenteert voor de IKON onder meer het wekelijkse programma Het Vermoeden. Ze schrijft artikelen en interviews voor Broadcast Magazine, publiceerde de roman 'Rachab' (2007) en de gebedenbundel 'Verlicht mijn nacht' (2006).Hein Stufkens (1947) is filosoof, leraar en auteur. Hij schreef onder meer 'Een ketterse catechismus' (2008), 'Mededogen als menselijke bestemming' (2009), 'Spiritualiteit werkt in dromen' (2009) en de roman 'De goeroe'(2010).

Wil je het boek lezen?Ik geloof het wel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hein Stufkens. Lezen Ik geloof het wel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN