De koude oorlog

De koude oorlog - N. Friedman | Fthsonline.com

...p talloze economieën en samenlevingen, wereldwijd ... Het ontstaan van de koude oorlog | Kunst en Cultuur: Geschiedenis ... . De Koude Oorlog (1945-1991) was een periode van gewapende vrede, na de Tweede Wereldoorlog, tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, en hun verschillende bondgenoten.. De Amerikanen en de Britten vreesden dat Oost-Europa helemaal onder de invloed van de Sovjet-Unie zou kom Hoewel de meningen verdeeld zijn, wordt De Conferentie van Jalta (Oekraïne) over het algemeen als startpunt van de Koude Oorlog gezien. Op 4 februari 1945 kwamen de leiders van de Vere ... Koude Oorlog - Wikipedia ... . Op 4 februari 1945 kwamen de leiders van de Verenigde Staten (Eisenhower), Sovjet-Unie en Groot-Brittannië (Churchill) bijeen om te praten over wat te doen met Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Koude Oorlog: oorzaken en verloop. Tijdens de Koude Oorlog was de wereld in de ban van een conflict tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie.Beide landen hebben in deze fase van de wereldgeschiedenis hun eigen invloedssferen gecreëerd, respectievelijk het kapitalistische blok en het communistische blok. De koude oorlog. Werkstuk door een scholier Geschiedenis | vwo 5.5. Koude oorlog examenkatern. Samenvatting door Romie Geschiedenis | Werkplaats | 6e klas ... Koude Oorlog. Overzicht van geschiedenisboeken over de Koude Oorlog. Van de Berlijnse Muur tot de Koreaanse Oorlog. Artikel op Historiek: De Koude Oorlog (1945-1991) - Samenvatting & Tijdlijn Na de Tweede Wereldoorlog komen Amerika en de Sovjetunie lijnrecht tegenover elkaar te staan. Er ontstaat een botsing tussen het Amerikaanse kapitalisme en het Russische communisme. De spanningen lopen op en l...

INFORMATIE

AUTEUR
N. Friedman
DIMENSIE
6,85 MB
BESTANDSNAAM
De koude oorlog.pdf

OMSCHRIJVING

In 2006 is het zestig jaar geleden dat de Koude Oorlog begon. De Koude Oorlog is hét herdenkingsdocument over de jarenlange strijd tussen de Verenigde Staten en het communistische Sovjet-Unie. Het boek zit vol uitneembare documenten en memorabilia afkomstig uit bronnen die tot voor kort nog top secret waren. Daarnaast bevat deze uitgave ook een dvd met onder andere originele Amerikaanse instructiefilmpjes die tonen hoe men zich tegen een nucleaire aanval kon beschermen. De Koude Oorlog hoort thuis in de succesvolle serie waarin eerder De Bevrijding en D-Day zijn verschenen.

Wil je het boek lezen?De koude oorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur N. Friedman. Lezen De koude oorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN