Repressie door mensenrechten

Repressie door mensenrechten - P.H.P.H.M.C. van Kempen | Fthsonline.com

... rechtsinstrument waarvan het gebruik in hoge mate inbreuk maakt op fundamentele rechten ... Waarom de Spaanse repressie ook ons raakt | De Volkskrant ... . Repressie door mensenrechten Title: Repressie door mensenrechten. Over positieve verplichtingen tot aanwending van strafrecht ter bescherming van fundamentele rechten Repressie in Iran: ondanks ... Ramin Hassanpour en Kathrin Sajadpour hebben twee zonen van 16 en 7 jaar, die nu door familieleden moeten worden verzorgd. ... heeft tot drie maanden gevangenisstraf en 10 zweepslagen wegens deelname aan vreed ... Repressie door mensenrechten - NRC ... . ... heeft tot drie maanden gevangenisstraf en 10 zweepslagen wegens deelname aan vreedzame burgerprotesten voor de mensenrechten in januari 2020. Mensenrechten gelden voor iedereen. Door de Verenigde Naties zijn er daarom verdragen en afspraken gemaakt over het beschermen van mensenrechten. Denk bijvoorbeeld aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. En ook binnen de Nederlandse en Europese wetgeving worden deze in verschillende wetten en afspraken behandeld. Repressie door mensenrechten | ISBN 9789058503695 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bestel Repressie door mensenrechten van P.H.P.H.M.C van Kempen. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Repressie door mensenrechten over positieve verplichtingen tot aanwending van strafrecht ter bescherming van fundamentele rechten. P.H.P.H.M.C. van Kempen . Het strafrec...

INFORMATIE

AUTEUR
P.H.P.H.M.C. van Kempen
DIMENSIE
10,70 MB
BESTANDSNAAM
Repressie door mensenrechten.pdf

OMSCHRIJVING

Repressie door mensenrechten 1e druk is een boek van P.H.P.H.M.C. van Kempen uitgegeven bij Wolf Productions. ISBN 9789058503695 Het strafrecht is een rechtsinstrument waarvan het gebruik in hoge mate inbreuk maakt op fundamentele rechten. Zo bezien is het ten minste paradoxaal dat de inzet van het strafrecht meer en meer wordt vereist voor de bescherming van mensenrechten. Nog opmerkelijker is dat deze verplichting voor staten tot aanwending van strafrecht juist door internationale rechtsprekende mensenrechteninstellingen uit allerlei fundamentele rechten wordt afgeleid. Zo worden onder andere het recht op leven, het folterverbod en het recht op priv leven ingeroepen om van staten te vereisen dat zij bepaalde gedragingen strafbaar stellen, strafrechtelijke onderzoeken verrichten en de plegers van strafbare feiten vervolgen en bestraffen. In plaats van dat staten aan hun negatieve plicht worden gehouden om geen inbreuk te maken op fundamentele rechten, wordt hier dus juist van hen verlangd dat zij in actie komen en daarmee zogenoemde positieve verplichtingen vervullen. Daarbij worden gelegitimeerde inbreuken op fundamentele rechten voor lief genomen en soms worden deze zelfs vereist.Inhoud:1. Inleiding 2. Negatieve vrijheid en strafrecht 3. Positieve verplichtingen 4. Grondslag van de plicht te beschermen ('duty to protect') 5. Positieve verplichtingen voor de strafrechtspleging 6. De negatieve constitutie van de Verenigde Staten 7. Beoordeling positieve verplichtingen tot aanwending strafrecht 8. Een beperkt alternatief 9. Slot Deze rede werd verkort uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van gewoon hoogleraar rechten van de mens aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Wil je het boek lezen?Repressie door mensenrechten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.H.P.H.M.C. van Kempen. Lezen Repressie door mensenrechten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN