Dulle Griet

Dulle Griet - Geert de Kockere | Fthsonline.com

...dagmarkt square there is an artillery piece from the 15th century, "De Dulle Griet" ... Dulle Griet - Leesbevordering in de klas ... . Dulle Griet is een monumentale, ijzeren bombarde in de Belgische stad Gent.Vanwege de oorspronkelijke rode kleur werd het kanon van oudsher ook groten rooden duyvele genoemd. De bombarde stamt uit 1431 en werd waarschijnlijk vervaardigd door Jean Cambier, de grote wapenleverancier van de Bourgondische hertog Filips de Goede.Ze werd in 1578 samen met ander wapentuig van Oudenaarde naar Gent ... Café De Du ... Dulle Griet | Museum Mayer van den Bergh ... .Ze werd in 1578 samen met ander wapentuig van Oudenaarde naar Gent ... Café De Dulle Griet bevindt zich op de Vrijdagmarkt waar Jacob van Artevelde het café een oogje in het zeil houdt. Iets verderop is het authentieke kanon te bewonderen. De Vrijdagmarkt is omgeven door vele verscholen pittoreske hoekjes en steegjes. In Café de Dulle Griet blijf je moeiteloos hangen in de middeleeuwse, rustieke sfeer van de stad. Dulle Griet (anglicized as Dull Gret), also known as Mad Meg, is a figure of Flemish folklore who is the subject of a 1563 oil-on-panel by Flemish renaissance artist Pieter Bruegel the Elder.The painting depicts a virago, Dulle Griet, who leads an army of women to pillage Hell, and is currently held and exhibited at the Museum Mayer van den Bergh in Antwerp Dulle Griet: A maroon 'Dubbel' with a malty and spicy fragrance, a mildly bitter flavour and a dry aftertaste. Her sweet scents of licorice and rock candy accompany her full taste of fruit and spices. This fiery flame has a spicy character but is mild to han...

INFORMATIE

AUTEUR
Geert de Kockere
DIMENSIE
3,25 MB
BESTANDSNAAM
Dulle Griet.pdf

OMSCHRIJVING

Een prentenboek gebaseerd op het schilderij "Dulle Griet" van Pieter Bruegel, vanaf 8 jaar. Greetje was een heel lief kind. Een kind om te knuffelen en op te eten. Tot ze oud genoeg was om stout te worden. Vanaf toen deed ze alles wat niet mocht. Ze vloekte en tierde, ze stampte en klopte. Greetje werd Griet en nog later Dulle Griet. Het gevolg was dat niemand met haar wou trouwen. "Loop naar de hel," zeiden ze. Dat maakte Griet nog bozer. Op een dag besloot ze om op zoek te gaan naar de hel. Ze wou de duivel ten huwelijk vragen... Het eerste boek in een reeks van uitgaven, waarbij oude meesterwerken met moderne ogen worden bekeken. De auteur ziet er een nieuw verhaal in, de illustrator vult dit aan met nieuwe tekeningen. Op die manier ontstaat er een boeiende confrontatie tussen oud en nieuw. Geschreven door Geert De Kockere en geillustreerd door Carll Cneut. Gebaseerd op het schilderij "Dulle Griet" van Pieter Bruegel (Museum Mayer van den Bergh, Antwerpen). Dethema's zijn: stout zijn, boos zijn, trouwen, hel.

Wil je het boek lezen?Dulle Griet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Geert de Kockere. Lezen Dulle Griet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN