Groot Slem en Andere Verhalen

Groot Slem en Andere Verhalen - Leonid Andrejev | Fthsonline.com

...ssische sfeer: soms humoristisch, soms tragisch, vaak een beetje weemoedig maar altijd rijk aan emotie ... Groot slem en andere verhalen (e-Book) - Leonid Andrejev ... ... . Groot Slem en andere verhalen is een bundel boeiende verhalen over personen van allerlei slag en levenswandel in het tsaristisch Rusland rond 1900. De verhalen zijn los leesbaar, maar ademen allemaal dezelfde typisch Russische sfeer: soms humoristisch, soms tragisch, vaak een beetje weemoedig maar altijd rijk aan emotie. 'Groot Slem en Andere Verhalen' door Leonid Andrejev - Onze prijs: €18,45 - Verwachte levertijd on ... bol.com | Groot slem en andere verhalen (ebook), Leonid ... ... . 'Groot Slem en Andere Verhalen' door Leonid Andrejev - Onze prijs: €18,45 - Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen Groot slem en andere verhalen vertaling: Amy Bakkes Uitgeverij Glagoslav Publications Den Bosch 2013 168 blz. ISBN 9781782670056 €21,00. Hartverscheurend treurige verhalen. Marlies Ootes. Leonid Nikolajevitsj Andrejev leefde in roerige tijden. Hij werd op 21 augustus 1871 geboren in Orjol, in het zuidwesten van Rusland. Andrejevs ac...

INFORMATIE

AUTEUR
Leonid Andrejev
DIMENSIE
5,3 MB
BESTANDSNAAM
Groot Slem en Andere Verhalen.pdf

OMSCHRIJVING

Andrejevs actieve periode als schrijver besloeg zo'n twintig jaar in een tumultueuze periode van de geschiedenis van Rusland. Hij ondersteunde de eerste Russische Revolutie daadwerkelijk en kwam voor het verbergen van medeplichtigen en het organiseren van geheime bijeenkomsten in de gevangenis terecht. Toen in 1907 de reactie op de revolutie kwam, nam de schrijver afstand van alle revolutionaire opvattingen, omdat volgens hem de opstand van de massa slechts lijden en slachtoffers zou brengen.De vertwijfeling en de onzekerheid die de oorlog en de revolutie met zich meebrachten beïnvloedden in zijn werk. Thema's als de tragiek van eenzaamheid, angst voor de dood, existentiële vertwijfeling en vormen van waanzin en hysterie, die zich veelal in een ziekenhuis of op het sterfbed afspeelden, zijn niet weg te denken uit Andrejevs boeken. In veel van zijn verhalen lopen waan en werkelijkheid door elkaar, waardoor een persoonlijk drama wereldomvattende proporties kan aannemen.Hoewel Andrejev zich aan zeer gevoelige onderwerpen waagde als verkrachting en geslachtsziekte, en daardoor de geschiedenis is ingegaan als een sensationeel en overwegend pessimistisch schrijver, worden veel van zijn betere verhalen gekenmerkt door een humoristische inslag.Deze uitgave bevat een aantal verhalen van Leonid Andrejev die in hun compleetheid en originaliteit de thema's en stijl van deze grote Russische meester uitstekend weergeven.

Wil je het boek lezen?Groot Slem en Andere Verhalen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leonid Andrejev. Lezen Groot Slem en Andere Verhalen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN