Christoffel van Brants en zijn hofje

Christoffel van Brants en zijn hofje - H. Donga | Fthsonline.com

...e (Hardcover). De Amsterdamse lutherse koopman Christoffel van Brants (1664-1732) verdiende zijn kapitaal met handel ... Christoffel Van Brants En Zijn Hofje Geschiedenis Van Het ... ... ... Bij bestudering van de bijlage blijkt zijn naam op de 'Lijst van regenten' van het Van Brants Rus hofje te prijken, in het boek zelf doet hij daar nergens melding van. In het eerste hoofdstuk verbindt Donga op heldere wijze de levensgeschiedenis van de lutherse koopman Christoffel Brants (1664-1732) en zijn familie met de ontwikkelingen in de Republiek en met name in Amsterdam. Christoffel van Brants en zijn hofje | ISBN 9789087040499 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegt ... Boek: Christoffel van Brants en zijn hofje - Geschreven ... ... . Christoffel van Brants en zijn hofje | ISBN 9789087040499 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Christoffel van Brants en zijn hofje Het is opvallend dat wij van hofjes eigenlijk vrijwel alles weten; over dit onderwerp is veel gepubliceerd. Het merendeel van die uitgaven is echter enigszins saai, om niet te zeggen gortdroog, en vaak slecht uitgegeven met veel te kleine foto's. De Amsterdamse lutherse koopman Christoffel van Brants (1664-1732) verdiende zijn kapitaal met handel op Rusland. Hij raakte bevriend met Peter de Grote, trad vanaf 1717 op als diens ambassadeur en werd vanwege zijn vele verdiensten in de Russische adelstand verheven. Tijdens zijn tweede bezoek aan Holland logeerde de tsaar bij Van Brants thuis en trefwoorden: hofjes, brants, lutheranen, amsterdam. beschrijving De Amsterdamse lutherse koopman Christoffel van Brants (1664-1732) verdiende zijn kapitaal met handel op Rusland. Hij raakte bevriend met Peter de Grote, trad vanaf 1717 op als diens ambassadeur en werd vanwege zijn vele verdiensten in de Russische adelstand verheven. Gevonden boeken, volgens onderstaande selectiecriteria: christoffel van brants en zijn hofje (-) waar filter verwijderen waar Categorie Christoffel van Brants en zijn hofje. De Amsterdamse lutherse koopman Christoffel van Brants (1664-1732) verdiende zijn kapitaal met handel op Rusland. Hij raakte bevriend met Peter de Grote, trad v...

INFORMATIE

AUTEUR
H. Donga
DIMENSIE
10,21 MB
BESTANDSNAAM
Christoffel van Brants en zijn hofje.pdf

OMSCHRIJVING

De Amsterdamse lutherse koopman Christoffel van Brants (1664-1732) verdiende zijn kapitaal met handel op Rusland. Hij raakte bevriend met Peter de Grote, trad vanaf 1717 op als diens ambassadeur en werd vanwege zijn vele verdiensten in de Russische adelstand verheven. Tijdens zijn tweede bezoek aan Holland logeerde de tsaar bij Van Brants thuis en op diens buitenverblijf Petersburg aan de Vecht. Deze biografie belicht de grote betekenis van Christoffel van Brants in de ontwikkeling van de politieke en handelsbetrekkingen tussen Holland en Rusland. Aan het eind van zijn leven stichtte Van Brants aan de Nieuwe Keizersgracht een hofje voor 'behoeftige' vrouwen en weduwen. Dit Van Brants Rus Hofje, gebouwd naar een ontwerp van Daniel Marot, werd in 1733 in gebruik genomen. Het tweede deel van dit boek beschrijft de bouwgeschiedenis en de kunstschatten van het hofje, de reglementen en regenten, de 'bewoonders' en het personeel.

Wil je het boek lezen?Christoffel van Brants en zijn hofje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Donga. Lezen Christoffel van Brants en zijn hofje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN