Omtrent liefde en dood

Omtrent liefde en dood - Erwin Mortier | Fthsonline.com

...z'n vrouw Eleonore Vigenon. De auteur brengt een hommage in de Bar ... Athenaeum Boekhandel | Omtrent liefde en dood ... . Omtrent liefde en dood is rouwverwerking in stijl. Het waren excentrieke verschijningen, de Vlaamse succesauteur Jef Geeraerts en zijn vrouw Eleonore Vigenon. Zij 'met ongeveer het hele Wereldnatuurfonds om de schouders, hij gekooid achter die net iets te hippe bril van ondoorgrondelijk traliewerk.' Persis Bekkering 25 februari 2017, 2:00 Geschreven bij Omtrent liefde en dood. wanneer je Mortier's 'Omtrent leven en dood' gelezen hebt kun je ... Omtrent liefde en dood is rouwverwerking in stijl | De ... ... . wanneer je Mortier's 'Omtrent leven en dood' gelezen hebt kun je een heel klein beetje voelen hoe het moet zijn om een geliefde te verliezen aan de dood; het is maar één beschrijving uit duizenden beschrijvingen over rouw en verdriet. niettemin een aanrader omdat het in de prachtige taal van Mortier is beschreven In Omtrent liefde en dood wordt ernaar verwezen: 'Opgroeien met verwanten wier ziel levenslang de striemen vertoonde van hun eigen bezwaarde verleden heeft me ontdaan van elke aanvechting om zelf ook nog eens de zweep tevoorschijn te halen en pijn met nog meer pijn te bestrijden. In Omtrent liefde en dood. Een afscheid brengt Erwin Mortier dit op sublieme wijze in praktijk. Hij speelt daarbij hoog spel. Al schrijvend volgt hij twee dierbare vrienden naar de uiterste randen waar de dood zich bevindt. Net op tijd maakt hij zich los, om hen tegelijk op papier weer te laten verschijnen: ... Om...

INFORMATIE

AUTEUR
Erwin Mortier
DIMENSIE
3,52 MB
BESTANDSNAAM
Omtrent liefde en dood.pdf

OMSCHRIJVING

‘De dood moet zichtbaar worden, gezien en verhaalbaar. De dood is van iedereen.’ Dit schrijft Erwin Mortier aan de recent overleden schrijver Jef Geeraerts en diens vrouw Eleonore. In tien brieven spreekt hij tot ze. In mijmerende zinnen vertelt hij over hun sterven en over de betekenis van dit verlies. ‘Rouw komt neer op herschikken... leven is dood geworden, en de dood moet op een imaginair vlak weer leven worden.’ Dat is wat er gebeurt: al schrijvend verschijnen zijn vrienden op papier, onder zijn pen worden ze dierbaar als personages uit een zachtaardige roman. Tegelijk toont Erwin Mortier zichzelf in zijn overlevering aan zijn verdriet, en durft hij kwetsbaar te zijn. Hij omhelst de dood alsof het zelf een personage is, het maakt Omtrent Liefde en Dood tot een buitengewoon literair document.

Wil je het boek lezen?Omtrent liefde en dood in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erwin Mortier. Lezen Omtrent liefde en dood Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN