Vergeten erfenis

Vergeten erfenis - Jona Lendering | Fthsonline.com

...rfgenamen kunnen via het ministerie van Financiën via de website van de Rijksoverheid zoeken naar vergeten erfenis ... Heb jij misschien vergeten spaargeld geërfd? - Gewoon Over ... ... . In Vergeten erfenis beschrijft hij hoe al in de Oudheid de Griekse en Romeinse cultuur werd beschouwd als iets heel bijzonders dat iedereen moest beheersen die respectabiliteit wilde verwerven. Maar dat men destijds meende dat alle beschaving uit Athene en Rome kwam, wil nog niet zeggen dat ook wij daar zo over moeten denken. Vergeten erfenis. Oosterse wortels van de westerse beschaving (2009) Oorlogsmist. Veldslagen en propaganda in de ... Als erfgenaam slapende rekeningen opsporen | Financieel: Geld ... . Vergeten erfenis. Oosterse wortels van de westerse beschaving (2009) Oorlogsmist. Veldslagen en propaganda in de Oudheid (2006) Polderdenken. De wortels van de Nederlandse overlegcultuur (2005) Alexander de Grote. De ondergang van het Perzische Rijk (2004) Stad in marmer. Gids voor het antieke Rome aan de hand van tijdgenoten (2002) In Vergeten erfenis beschrijft hij hoe al in de Oudheid de Griekse en Romeinse cultuur werd beschouwd als iets heel bijzonders dat iedereen moest beheersen die respectabiliteit wilde verwerven. Maar dat men destijds meende dat alle beschaving uit Athene en Rome kwam, wil nog niet zeggen dat ook wij daar zo over moeten denken. Om van deze service van het Loket Slapende Tegoeden gebruik te kunnen maken moet je erfgenaam zijn of belast zijn met de afwikkeling van de erfenis (executeur). Vergeten en slapende rekeningen Vergeten of slapende rekeningen zijn girale tegoeden waarover al lange tijd geen contact meer is tussen de bank en de klant. Verdeling erfenis: niets en niemand vergeten? Na een overlijden komt er veel op de erfgenamen af. Zo moeten de bezittingen en schulden in kaart worden gebracht, goederen verkocht (soms nodig, soms wenselijk), vorderingen geïnd en schulden betaald. Hoe is de Europese cultuur ontstaan? Tijdens de onderhandelingen over de totstandkoming van de Europese Grondwet werd voorgesteld in de preambule te verwijzen… Op www.erfbelasting.nl leest u wat u moet weten als u met erfbelasting te maken krijgt. Hetzij als erfgenaam, hetzij als executeur. Met onze berekentool kunt u berekenen hoeveel u aan erfbelasting mo...

INFORMATIE

AUTEUR
Jona Lendering
DIMENSIE
5,9 MB
BESTANDSNAAM
Vergeten erfenis.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe is de Europese cultuur ontstaan? Tijdens de onderhandelingen over de totstandkoming van de Europese Grondwet werd voorgesteld in de preambule te verwijzen naar de gedeelde Grieks-Romeinse en christelijke erfenis van de lidstaten. Het voorstel haalde het niet, maar was voor historicus Jona Lendering aanleiding te onderzoeken of het Grieks-Romeinse erfgoed werkelijk zo belangrijk is geweest als werd aangenomen. In Vergeten erfenis beschrijft hij hoe al in de Oudheid de Griekse en Romeinse cultuur werd beschouwd als iets heel bijzonders dat iedereen moest beheersen die respectabiliteit wilde verwerven. Maar dat men destijds meende dat alle beschaving uit Athene en Rome kwam, wil nog niet zeggen dat ook wij daar zo over moeten denken. Lendering vertelt hoe de westerse cultuur in de elfde eeuw ontstond toen Europa in de leer ging in de wereld van de islam. De invloed van de experimentele wetenschap van geleerden als al-Haytham, van de geneeskundige inzichten van de Iraanse arts Ibn Sina en van de discussievrijheid van de islamitische rechtscolleges komen aan de orde, net als de sporen van het islamitische gelijkheidsdenken in het westerse recht en de wortels van de scheiding van kerk en staat. De Arabische bijdrage aan de totstandkoming van de Europese cultuur is inderdaad een vergeten erfenis. Ze werd al niet meer herinnerd in de tijd van de Renaissance, en werd nog verder op de achtergrond geplaatst toen in de negentiende eeuw het idee opnieuw postvatte dat alle beschaving uit Griekenland kwam. Al heel snel maakte de ontcijfering van het spijkerschrift duidelijk hoe onjuist deze opvatting was - veel culturele primeurs worden ten onrechte aan Griekenland toegeschreven - maar na anderhalve eeuw is nog altijd niet vanzelfsprekend dat onze cultuur ook wortels heeft in het oude Babylon. Daarom pleit Lendering ervoor in het onderwijs meer aandacht te geven aan de invloed van de Babylonische en islamitische culturen op het ontstaan van onze eigen beschaving.

Wil je het boek lezen?Vergeten erfenis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jona Lendering. Lezen Vergeten erfenis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN