Wie geschoren wordt moet stil zitten

Wie geschoren wordt moet stil zitten - Monika Diederichs | Fthsonline.com

...richs zijn niet altijd even doeltreffend, ... Wie geschoren wordt moet stilzitten? - ChristenUnie.nl ... ... Wie geschoren wordt, moet stilzitten, dachten we.'' De parallel tussen een slecht cijfer en minder leerlingen gaat niet voor alle scholen op, evenmin als die tussen een goed cijfer en meer leerlingen. Het is een oud gezegde voor beleggers. 'Wie geschoren wordt…' Je kunt hem vast wel invullen. Bij het schrijven van deze blog zijn we ongeveer twee maanden onderweg in de coronacrisis. De AEX stond op ca. 630 punten op 19 feb ... 'Wie wordt geschoren, moet stilzitten' | De Volkskrant ... . De AEX stond op ca. 630 punten op 19 februari. Eén maand later werd een slotstand van 404 (-33%) genoteerd. Inmiddels staan we op 504 (+25%). Wie geschoren wordt moet stil zitten is het eerste boek dat uitvoerig in gaat op het leven van deze vrouwen die, hoewel zij een plaats innemen in het collectieve geheugen, vrijwel geen aandacht meer krijgen. Dankzij haar speurzin en tact wist Monika Diederichs in gesprek te komen met betrokkenen die hierover tot nu toe zwegen. 'Als je geschoren wordt, moet je stilzitten' Afdrukken Dit beursgezegde, dat adviseert bij een beurscrash vooral niet te verkopen, stamt uit de tijd dat beleggers meestal heren waren en men zich nog liet scheren. Als je geschoren wordt moet je stilzitten! "Als je geschoren wordt moet je stilzitten" wordt meestal door mensen aan de top (in bedrijfsleven, politiek, etc.) aangevoerd als rechtvaardiging om niet in actie te komen als het spannend wordt. Een verstandige reactie vinden veel deskundigen. M. Diederichs, Wie geschoren wordt moet stil zitten. De omgang van Nederlandse meisjes met Duitse militairen Henkes, B., 1-Jan-2008, In : Bijdragen en Mededelingen betreffende de Geschiedenis der Nederlanden. 123, 2, p. 303 - 305 3 p. Research output: Contribution to journal › Book/Film/Article review › Professional 'Wie wordt geschoren, moet stilzitten. Daar zit wel wat in....

INFORMATIE

AUTEUR
Monika Diederichs
DIMENSIE
3,75 MB
BESTANDSNAAM
Wie geschoren wordt moet stil zitten.pdf

OMSCHRIJVING

De beelden zijn bekend omdat ze tot de meest schokkende uit de bevrijdingstijd horen. Vrouwen en vaak nog jonge meisjes die, juist in de dagen waarin feestvreugde domineerde, werden kaalgeschoren en vernederd. Over deze zogeheten moffenmeiden, vrouwen die tijdens de oorlog omgang hadden met Duitse soldaten, was tot nog toe weinig bekend.Wie geschoren wordt moet stil zitten is het eerste boek dat uitvoerig in gaat op het leven van deze vrouwen die, hoewel zij een plaats innemen in het collectieve geheugen, vrijwel geen aandacht meer krijgen. Dankzij haar speurzin en tact wist Monika Diederichs in gesprek te komen met betrokkenen die hierover tot nu toe zwegen. Ook kreeg zij toegang tot archieven die, in verband met de bescherming van de persoonlijk levenssfeer, ook voor onderzoekers gesloten bleven.Het resultaat is een indrukwekkend boek over een onderbelicht aspect van de Tweede Wereldoorlog. Hoe gingen de Duitse en Nederlandse autoriteiten in de periode 1940-1945 om met meisjes en vrouwen die contacten hadden met Duitse militairen en op welke wijze werden zij na de Duitse bezetting gestraft? Hoe dachten deze meisjes en vrouwen zelf over hun omgang met de bezetter? Wat gebeurde er als ze zwanger raakten? Deden zij afstand van hun kind of besloten zij het zelf te houden? De ervaringen van deze vrouwen met nationaalsocialistische zorginstellingen en diverse instellingen van de Wehrmacht worden aangrijpend beschreven. Deze heruitgave maakt een belangrijk boek opnieuw beschikbaar.

Wil je het boek lezen?Wie geschoren wordt moet stil zitten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Monika Diederichs. Lezen Wie geschoren wordt moet stil zitten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN