Achtste-groepers huilen niet

Achtste-groepers huilen niet - Jacques Vriens | Fthsonline.com

...Israël. 30 mei 2012. De Noorse producent Cinenord heeft de rechten gekocht van de Nederlandse jeugdfilm Achtste-groepers huilen niet naar het gelijknamige boek van Jaqcues Vriens ... Achtste groepers huilen niet gemist? Start met kijken op ... ... . Achtste groepers huilen niet De stoere Akkie zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Achtste-groepers huilen niet. Film . Akkie uit groep acht wordt ernstig ziek en moet naar het ziekenhuis. De hele klas leeft met haar mee, vooral als het erg slecht met haar gaa ... Achtste-groepers huilen niet (2012) - IMDb ... . Achtste-groepers huilen niet. Film . Akkie uit groep acht wordt ernstig ziek en moet naar het ziekenhuis. De hele klas leeft met haar mee, vooral als het erg slecht met haar gaat. Vanaf ca. 10 jaar. Genre Fictie, Schoolverhaal Onderwerpen Dood, Kanker, Kinderen, Rouwproces, Ziek zijn, Schoolleven Taal Nederlands Achtste-groepers huilen niet is een Nederlandse kinder-/familiefilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hij is geregisseerd door Dennis Bots en het filmscenario is geschreven door Karen van Holst Pellekaan.De film verscheen op 15 februari 2012 in de Nederlandse bioscopen. Ik vind 'achtste groepers huilen niet' een heftig boek. Het is niet niks dat een meisje van 12 jaar overlijdt aan een ziekte zoals leukemie. Het boek is heel realistisch geschreven. Dit is iets dat me altijd heel erg aantrekt bij boeken. Ook is het boek zo geschreven dat je echt meeleeft met de kinderen in groep 8. Zijn boeken Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen zijn verfilmd en alle twee bekroond met een Gouden Kalf. Dit kinderboek staat in 9 - 10 jaar 11 - 12 jaar. In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jacques Vriens
DIMENSIE
12,11 MB
BESTANDSNAAM
Achtste-groepers huilen niet.pdf

OMSCHRIJVING

Eindelijk wordt dit bekroonde boek verfilmd. Duizenden lezers sloten het boek al in hun hart en binnenkort zullen de bioscoopbezoekers ongetwijfeld hetzelfde doen. Daarbij behoort dit ontroerende maar ook geestige verhaal al jaren tot de meest voorgelezen boeken tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd. Achtste-groepers huilen niet gaat over een hechte groep 8. Met de CITO-toets en de eindmusical hebben de leerlingen een spannend jaar voor de boeg. Maar het laatste schooljaar wordt pas echt uitzonderlijk als klasgenootje Akkie ziek wordt. Ze heeft leukemie en moet een groot deel van het schooljaar in het ziekenhuis doorbrengen. Ondanks haar ziekte kan Akkie het niet laten om zich overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om juf Ina aan een nieuwe man te helpen.

Wil je het boek lezen?Achtste-groepers huilen niet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacques Vriens. Lezen Achtste-groepers huilen niet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN