Een sterke wilskracht

Een sterke wilskracht - Inge de Wilde | Fthsonline.com

...n groot speelgoed assortiment. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid ... Een sterke wilskracht - NRC Webwinkel ... . Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Bij Avanti Wilskracht is er de mogelijkheid voor uw kind om op jonge leeftijd op een leuke, speelse, actieve en gezellige manier te bewegen. Sterke verbinding met de sportwereld. Nauwe samenwerking met andere professionals in de zorg. Kwaliteit en privacy. De therapeuten van Wilskracht zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie en BIG-re ... I. de Wilde: Een sterke wilskracht | Groninger boeken ... . Kwaliteit en privacy. De therapeuten van Wilskracht zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie en BIG-register. Regelmatige bij- en nascholing zorgt ervoor dat u ook morgen kunt vertrouwen op de beste zorg bij Wilskracht. De perfectionist blinkt uit in wilskracht. Een type mens met een hele sterke krachtige wil, is de perfectionist. Een perfectionist wil erg graag dat dingen precies gaan zoals hij in gedachten heeft. Hij ziet het al helemaal voor zich. En vaak is het niet alleen iemand die moeilijk is voor zichzelf, maar ook voor anderen. Wilskracht ofwel 'willen' is óók één van onze basale eigenschappen waar eveneens allerlei kwaliteiten en schaduwkanten aan verbonden zijn. ... Alleen de kwaliteiten geven een sterke aanwijzing of er sprake is van hooggevoeligheid en/of een sterke wil. Pas op! Als een kind zowel hooggevoelig als strong-willed is, ... Een sterke wilskracht online bestellen bij Donner! Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees meer in onze Algemene Voorwaarden en ons privacybeleid . Aletta H. Jacobs is een van de bekendste vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Zij was de eerste vrouwelijke student en voorvechtster van vrouwenkiesrecht. Zij stond op de bres voor anticonceptie en was een vredes- activiste. Over zichzelf schreef ze dat ze 'een sterke wilskracht' had. Haar tien broers en zusters zijn na- genoeg vergeten....

INFORMATIE

AUTEUR
Inge de Wilde
DIMENSIE
9,34 MB
BESTANDSNAAM
Een sterke wilskracht.pdf

OMSCHRIJVING

Aletta H. Jacobs is een van de bekendste vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Zij was de eerste vrouwelijke student en voorvechtster van vrouwenkiesrecht. Zij stond op de bres voor anticonceptie en was een vredes- activiste. Over zichzelf schreef ze dat ze 'een sterke wilskracht' had. Haar tien broers en zusters zijn na- genoeg vergeten. Toch hebben vijf van hen ook een bijzonder en opvallend leven geleid en waren zij net als Alettaa pioniers en beschikten ze over dezelfde 'sterke wilskracht'. Alle vijf reisden ze voor korte of langere tijd naar Nederlands-Indië. Julius en Johan Rudolf namen dienst in het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. Julius werkte er als officier van gezondheid en hij schreef spraakmakende boeken over etnografica. Johan was militair in hart en nieren en schreef met enthousiasme over het leger en de strijd die Nederland in onder meer Atjeh voerde. Eduard bleef maar kort in Indië en werd de eerste joodse burgemeester in ons land: in Lonneker en Almelo. Twee zusters, Charlotte en Frederika, gingen als ongetrouwde vrouwen naar Batavia. Charlotte, de tweede vrouwelijke af- gestudeerde in Nederland, had ruim twintig jaar een apotheek in Batavia en streed net als haar beroemde zus voor het vrouwenkiesrecht. Frederika was het eerste meisje dat een hbs doorliep en de eerste schrijfster van wiskunde- schoolboeken. Met deze vijf portretten schetst Inge de Wilde niet alleen een prachtig beeld van de familie van een beroemde vrouw, deze verhalen verschaffen ook inzicht in het leven van ambitieuze mensen rond de vorige eeuwwisseling. Ze vertelt hoe verschillende telgen uit deze familie uit Sappemeer tot in Indië actief waren en laat zien hoe boeiend die levensgeschiedenissen zijn. Inge de Wilde was medewerker culturele zaken aan de RuG, lid van de jury van de Aletta Jacobsprijs en voorzitter van de Commissie voor het Gastschrijverschap. Zij publiceerde eerder boe- ken over vrouwen in de academische wereld.

Wil je het boek lezen?Een sterke wilskracht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Inge de Wilde. Lezen Een sterke wilskracht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN