Meisjesherinneringen

Meisjesherinneringen - Annie Ernaux | Fthsonline.com

... project van de Brusselse bibliotheken en Muntpunt ... De leestip van Fabienne Dragonetti: 'Meisjesherinneringen ... ... . Meisjesherinneringen is prettig te lezen zonder er al teveel inspanning voor te hoeven leveren. Je waant je al snel in het Frankrijk van 1958 en de rust die het verhaal uitstraalt. Alles bij elkaar een prima boek om even mee te ontspannen. Meisjesherinneringen van Annie Ernaux. In de zomer van 1958 beleeft een achttienjarig meisje uit de provincie een seksuele ervaring, die haar doet ontsporen en verstarren. Verschillende lezers van Miekes Leesclub hebben ... Meisjesherinneringen | Bibliotheek Vorst ... . Verschillende lezers van Miekes Leesclub hebben dit boek gelezen en gerecenseerd. Lees hier de meningen. Meisjesherinneringen Annie Ernaux. Ook ik heb dat meisje willen vergeten. Haar echt vergeten, oftewel geen zin meer hebben om nog over haar te schrijven. Niet meer denken dat ik moet schrijven over haar, over haar verlangen, haar waanzin, haar stompzinnigheid en haar hoogmoed, haar honger en haar opgedroogde bloed. Een meisje in de zomer van 1958 In Meisjesherinneringen buigt Annie Ernaux zich over de zomer van 1958, de zomer waarin ze voor het eerst met een man naar bed ging, tijdens een zomerkamp in Normandië. Die nacht bracht een schokgolf teweeg die twee jaar lang in haar lichaam en in haar leven zou blijven natrillen. Met gebruikmaking van de onuitwisbare beelden aangedragen door haar herinneringen ... Annie Ernaux (Lillebonne, 1 september 1940) is een Franse schrijfster.. Biografie. Annie Ernaux bracht haar kindertijd door in Yvetot, Normandië.Ze groeide op in een onbemiddeld milieu, haar ouders waren eerst arbeiders, later kleine middenstanders.Ze studeerde romanistiek aan de Universiteit van Rouen.Vanaf begin jaren 70 werkte ze als docente op middelbare scholen, nadien bij het Centre ... Bestel Meisjesherinneringen van Annie Ernaux. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd In Meisjesherinneringen keert Ernaux terug naar de zomer van 1958, toen ze voor het eerst onder moeders vleugels vandaan kwam. Het verhaal maakt al twintig jaar deel uit van haar schrijfprojecten maar we… Meisjesherinneringen. De nieuwe Ernaux is onuitwisbaar [Recensie] "Er is geen enkele foto van haar uit de zomer van 1958," noteert de meermaals bekroonde F...

INFORMATIE

AUTEUR
Annie Ernaux
DIMENSIE
8,33 MB
BESTANDSNAAM
Meisjesherinneringen.pdf

OMSCHRIJVING

Ook ik heb dat meisje willen vergeten. Haar echt vergeten, oftewel geen zin meer hebben om nog over haar te schrijven. Niet meer denken dat ik moet schrijven over haar, over haar verlangen, haar waanzin, haar stompzinnigheid en haar hoogmoed, haar honger en haar opgedroogde bloed. Het is me nooit gelukt.Annie Ernaux duikt diep in de zomer van 1958, de zomer waarin ze voor het eerst met een man naar bed ging, tijdens een vakantiekamp in Normandië. Die nacht bracht een schokgolf teweeg die twee jaar lang in haar lichaam en in haar leven zou blijven natrillen. Met gebruikmaking van de onuitwisbare beelden aangedragen door haar herinneringen, van foto's en van brieven die ze schreef aan vriendinnen, onderzoekt ze het meisje dat ze is geweest, in een onverbiddelijke slingerbeweging tussen vroeger en nu.

Wil je het boek lezen?Meisjesherinneringen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annie Ernaux. Lezen Meisjesherinneringen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN