Genadeklap

Genadeklap - Willem Jan Otten | Fthsonline.com

...d en betekenis ontvangen we in dit leven niet door de status van mensen die ons gegeven wordt maar door God die ons zonen en dochters verklaart wanneer we door genade Hem gaan toebehoren ... Is de coronacrisis de genadeklap voor de Wallen ... ... . Genadeklap is het tweede deel van Dossier Metselaer en pakt de draad op zeven maanden na het einde van deel één (Aangetast).Loes den Hollander schijft in een voorwoord dat het zeer aan te raden is om deel één eerst te lezen anders zou de verhaallijn in deel twee moeilijker te volgen zijn. eSports Center Eindhoven failliet verklaard: 'Coronacrisis gaf de genadeklap' EINDHOVEN - Na ruim een jaar is het doek gevallen voor eSports Center Eindhoven. De schuld van het jonge b ... Genadeklap voor dierenopvang na zoveelste kippenmoord ... ... . eSports Center Eindhoven failliet verklaard: 'Coronacrisis gaf de genadeklap' EINDHOVEN - Na ruim een jaar is het doek gevallen voor eSports Center Eindhoven. De schuld van het jonge bedrijf is - mede door de coronacrisis - opgelopen tot ongeveer 100.000 euro. Genadeklap. Aan: Typ de naam van één of meer vriend(en). Onderwerp: Bericht: Sluit venster. Boek. Auteur: Hollander, Loes den (1948-) Inhoud: Gideon Metselaer heeft een bekentenis afgelegd in verband met de dood ......

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Jan Otten
DIMENSIE
8,30 MB
BESTANDSNAAM
Genadeklap.pdf

OMSCHRIJVING

Na sluitingstijd stapt Christus op een schilderij van Holbein van zijn kruis af, de lijst uit, de wereld in. Het is een van de vele sterke beelden in deze nieuwe bundel van Willem Jan Otten. Otten ontving de P.C. Hooftprijs voor de vele essays die zijn oeuvre rijk is, maar hij had die prijs even goed voor zijn gedichten of romans kunnen krijgen. Poëzie vormt samen met scherpzinnig denken het grondakkoord van al zijn werk. Zijn nieuwe bundel, Genadeklap, maakt dit eens te meer duidelijk: Otten laat zijn lezer met hem mee denken, aansluiten bij zijn redeneertrant en kijken met zijn ogen. Genadeklap vormt door een aantal langere gedichten en reeksen een bijna verhalende stap in zijn poëzie. De gedichten van Otten zijn in de eerste plaats (onder)zoekend, maar kunnen niet zonder hun heldere regels en compacte vorm. Genadeklap is niet een uitsluitend intellectuele oefening maar vooral een proeve van Ottens lyrische ambachtelijkheid. Zijn poëzie is zonder uitzondering raadselachtig en verstaanbaar tegelijk, tastend muzikaal, soepel, vol eigen woorden en eigenzinnige beelden. Genadeklap laat zien hoe de dichter is gegroeid, ook als mens, sinds zijn vorige bundel zes jaar geleden verscheen.

Wil je het boek lezen?Genadeklap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Jan Otten. Lezen Genadeklap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN