IJskastmoeder

IJskastmoeder - Janneke van Bockel | Fthsonline.com

...ot ik de situatie weer kan gaan herkennen ... IJskastmoeder by Janneke van Bockel - Goodreads ... . IJskastmoeder is mijn geuzennaam.'Als Janneke van Bockel te horen krijgt dat haar dochter autisme heeft, is ze gek genoeg opgelucht. Nu weet ze eindelijk waarom haar kind niet volgens de boekjes opgroeit. Maar dan slaat de onzekerheid toe. Want hoe kan ze haar kind helpen? Rond 1950 werd autisme nog niet erkend als een aangeboren hersenontwikkelingsstoornis, maar als afwijkend gedrag ten gevolge van een harteloze moeder. IJskastmoeder door Bockel, Janneke van, ... IJskastmoeder van Janneke van Bockel | Boek en recensies ... ... . IJskastmoeder door Bockel, Janneke van, EAN 9789401433884. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. We hebben tegenwoordig allemaal wel een idee wat er aan de hand kan zijn met een kind dat geen oogcontact maakt, niet geknuffeld wil worden, nauwelijks praat, geobsedeerd naar draaiende voorwerpen kijkt en onbeheerste driftaanvallen krijgt als dingen anders gaan dan verwacht. Dat kind is waarschijnlijk autistisch, en de oorzaak ligt in de hersenen. ?'Opeens begrijp ik waarom ik haar, als ze gevallen is, niet meteen overstelp met troostende woorden en genezende moederzoenen, maar rustig blijf en zeg dat een pleister zal helpen. Zij beleeft de wereld als woest, onstuimig en onvoorspelbaar en vraagt va Het syndroom van Asperger, ook wel aspergersyndroom of stoornis van Asperger, is een pervasieve ontwikkelingsstoornis vernoemd naar de Weense kinderarts dr. Hans Asperger.Het syndroom kenmerkt zich door beperkingen in de sociale interacties en een beperkt repertoire aan interesses en activiteiten. Anders dan bij de klassieke autistische stoornis is er geen sprake van vertraging in de ... IJskastmoeder - leven met een aspergerkind 224 pagina's ISBN: 9789020986051 Prijs: € 14,95 Meer info: ijskastmoeder.nl. asperger. Vorige 'Lang leve de Nederlandse man!' Volgende Vaders niet welkom bij bevalling? Over de schrijver. Henk Hanssen. Journalist Henk Hanssen is expert op het terrein van vaderschap. ijskastmoeder.nl Het Euregionaal Congresburo verzorgt congressen symposia en studiedagen voor HBO- en academisch opgeleide werkers in de GGZ jeugdgezondheidszorg welzijn VG-zorg Bestel IJskastmoeder van Janneke van Bockel. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd IJskastmoeder | ISBN 9789082070019 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....

INFORMATIE

AUTEUR
Janneke van Bockel
DIMENSIE
4,64 MB
BESTANDSNAAM
IJskastmoeder.pdf

OMSCHRIJVING

?"Opeens begrijp ik waarom ik haar, als ze gevallen is, niet meteen overstelp met troostende woorden en genezende moederzoenen, maar rustig blijf en zeg dat een pleister zal helpen. Zij beleeft de wereld als woest, onstuimig en onvoorspelbaar en vraagt van mij dat ik de kalme haven ben waar ze op adem kan komen. Dáárom ben ik zo koel. Of misschien is cool een beter woord. IJskastmoeder is mijn geuzennaam.' Als Janneke van Bockel te horen krijgt dat haar dochter asperger heeft, is ze gek genoeg opgelucht. Nu weet ze eindelijk waarom haar kind niet volgens de boekjes opgroeit. Maar dan slaat de onzekerheid toe. Want hoe kan ze haar kind helpen? Wat vergt dat van haar gezin? En hoe maakt ze de buitenwereld duidelijk dat haar dochter weliswaar bijdehand en dominant is, maar zeker niet onopgevoed?

Wil je het boek lezen?IJskastmoeder in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Janneke van Bockel. Lezen IJskastmoeder Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN