CIDI-INFORMATIEREEKS - Kernpunten van het Israëlisch-Palestijns conflict

CIDI-INFORMATIEREEKS - Kernpunten van het Israëlisch-Palestijns conflict - Hadassa Hirschfeld | Fthsonline.com

...len zich meer betrokken bij het Midden-Oostenconflict dan bij de vele andere oorlogshaarden van het ogenblik ... CIDI-INFORMATIEREEKS - Kernpunten van het Israëlisch ... ... . Men kiest partij zonder altijd even goed geïnformeerd te zijn, maar ook voor wie wel het nodige over het ... 'Kernpunten van het Israelisch-Palestijns conflict' is geschreven voor mensen, die in een handzaam en helder overzichtsboek geïnformeerd willen worden over de achtergronden van dit conflict. In korte hoofdstukken wordt snel inzicht gegeven in de oorsprong van de tegenstellingen, de strijd, de (vr ... Kernpunten van het Israëlisch-Palestijns conflict CIDI ... ... . In korte hoofdstukken wordt snel inzicht gegeven in de oorsprong van de tegenstellingen, de strijd, de (vredes)verdragen en de geschilpunten die Israel en de Palestijnen nog van elkaar scheiden. Kernpunten van het Israëlisch-Palestijns conflict. Uitgever Uitgeverij Aspekt, Soesterberg Verschenen 2019 ISBN 9789463385831 Kenmerken ... redactie Paul van der Bas Met literatuuropgave Oorspronkelijke uitgave: 2011. Kernpunten van het Israelisch-Palestijns conflict. Uitgever Aspekt, Soesterberg Verschenen 2011 ISBN 9789461530776 Kenmerken ... Leerlingen maken kennis met het begrip conflict-resolutie en hoe ingewikkeld dat kan zijn. Ze gaan bedenken en bespreken welke standpunten dit conflict zouden kunnen verminderen of verergeren. De overwegingen die relevant zijn voor het Israëlisch-Palestijns conflict zijn soms ook van toepassing bij andere conflicten. home terug 10. De ... 'Kernpunten van het Israelisch-Palestijns conflict' is geschreven voor mensen, die in een handzaam en helder overzichtsboek geïnformeerd willen worden over de achtergronden van dit conflict. In korte hoofdstukken wordt snel inzicht gegeven in de oorsprong van de tegenstellingen, de strijd, de (vredes)verdragen en de geschilpunten die Israel en de Palestijnen nog van elkaar scheiden. Terugkijkend kunnen we stellen dat dit wensdenken een soort stoplap is geweest, waarmee opeenvolgende Nederlandse regeringen een duidelijk standpunt ten opzichte van het Israëlisch-Palestijns conflict, gebaseerd op internationaal recht, voor zich uit hebben kunnen schuiven....

INFORMATIE

AUTEUR
Hadassa Hirschfeld
DIMENSIE
6,75 MB
BESTANDSNAAM
CIDI-INFORMATIEREEKS - Kernpunten van het Israëlisch-Palestijns conflict.pdf

OMSCHRIJVING

Het conflict tussen Israel en het Palestijnse volk is regelmatig onderwerp van felle discussies. Er is waarschijnlijk geen vraagstuk in de wereld, dat zolang duurt en waarover zoveel meningen en emoties bestaan. Het lijkt alsof Israel, Arabieren en Palestijnen in een eindeloze, uitzichtloze strijd gewikkeld zijn. Toch zijn er in de loop der jaren vredesverdragen gesloten tussen Israel en Egypte en Israel en Jordanië.Ook zijn er tussen Israel en de Palestijnen overeenkomsten tot stand gekomen. Er waren vele momenten, waarop beide volkeren een werkelijke vrede met elkaar gesloten konden hebben. Dat is tot op heden niet gebeurd."Kernpunten van het Israelisch-Palestijns conflict' is geschreven voor mensen, die in een handzaam en helder overzichtsboek geïnformeerd willen worden over de achtergronden van dit conflict. In korte hoofdstukken wordt snel inzicht gegeven in de oorsprong van de tegenstellingen, de strijd, de (vredes)verdragen en de geschilpunten die Israel en de Palestijnen nog van elkaar scheiden. Het boek besteedt uiteraard aandacht aan de recente ontwikkelingen, zoals de diverse vredesvoorstellen, de nederzettingenpolitiek, de "Palestine papers' en de Arabische volksopstanden. Bij dit boek is door dezelfde auteur een lesbrief gemaakt aan de hand waarvan de Midden-Oosten problematiek in de klas behandeld kan worden.De lesbrief is bij CIDI, Den Haag te bestellen. Hadassa Hirschfeld was tot 2007 adjunct-directeur van het Centrum Informatie en Documentatie over Israel (CIDI). Zij heeft geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en was docente geschiedenis. Hirschfeld is thans directeur van de Interculturele Alliantie, een organisatie die anti-discriminatie trainingen geeft in het onderwijs.

Wil je het boek lezen?CIDI-INFORMATIEREEKS - Kernpunten van het Israëlisch-Palestijns conflict in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hadassa Hirschfeld. Lezen CIDI-INFORMATIEREEKS - Kernpunten van het Israëlisch-Palestijns conflict Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN