Commandant van Westerbork Albert Konrad Gemmeker

Commandant van Westerbork Albert Konrad Gemmeker - Lotte Bergen | Fthsonline.com

... toe. Hoofdstuk 3 beschrijft Gemmekers levensloop en hoofdstuk 4 draagt bewijzen aan voor het feit dat Gemmeker wist van de Endlösung ... Kleindochter kampcommandant Gemmeker: Opa loog zonder ... ... . Albert Konrad Gemmeker, commandant van Kamp Westerbork Vanaf oktober 1942 was Gemmeker de commandant van Kamp Westerbork. Onder zijn leiding groeide het kamp uit tot een echt doorvoerkamp. Zijn belangrijkste taak was het organiseren van de transporten naar de vernietigings- en concentratiekampen in het oosten. Albert Konrad Gemmeker leefde ruim twee jaar als de 'Koning van Westerbork'. Hij woonde van 13 oktober 1942 tot 11 april 1945 in de ... The Holocaust: Lest We Forget - Albert Konrad Gemmeker ... ... . Albert Konrad Gemmeker leefde ruim twee jaar als de 'Koning van Westerbork'. Hij woonde van 13 oktober 1942 tot 11 april 1945 in de grote commandantswoning naast het kamp. Vijf slaapkamers ... Albert Konrad Gemmeker was van oktober 1942 tot april 1945 verantwoordelijk voor de gang van zaken in kamp Westerbork, het doorgangskamp voor Nederlandse joden op de Drentse hei. Tachtigduizend joden werden in die periode naar de vernietigingskampen gevoerd, maar na de oorlog kwam Gemmeker er met tien jaar cel vanaf. Veel van wat Ad van Liempt in Gemmeker. Commandant van kamp Westerbork te melden heeft, kunnen we ook bij anderen lezen. Maar Van Liempt heeft wel degelijk nieuwe feiten ontdekt. Bewonderenswaardig vind ik de journalistieke inbreng van...

INFORMATIE

AUTEUR
Lotte Bergen
DIMENSIE
5,56 MB
BESTANDSNAAM
Commandant van Westerbork Albert Konrad Gemmeker.pdf

OMSCHRIJVING

In 1951 kwam Albert Konrad Gemmeker, voormalig commandant van 'Judendurchgangslager' Westerbork, op vrije voeten. Zijn rechters hadden hem tien jaar opgelegd met aftrek van drieëneenhalf jaar voorarrest. Maar met de troonsbestijging van Juliana werd hem gratie verleend, waardoor Gemmeker uiteindelijk een opvallend lage straf heeft uitgezeten. Zo verdween deze omstreden man uit onze vaderlandse geschiedenis. Maar het verleden knaagde...wie was die man die in ruim twee jaar tijd zorgde voor de efficiënte afvoer van zo'n honderdduizend Nederlandse Joden. Wekelijks vertrok onder zijn toeziend oog een trein volgeladen met onschuldige mensen richting de vernietigingskampen in Oost-Europa. Wat er in die kampen met de Joden gebeurde wist Gemmeker niet, zo verklaarde hij tijdens zijn proces. Dat vraagt om een antwoord. De auteur verdiepte zich in persoon en carrière van deze omstreden commandant en legt een kwetsbaar stuk geschiedenis bloot.

Wil je het boek lezen?Commandant van Westerbork Albert Konrad Gemmeker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lotte Bergen. Lezen Commandant van Westerbork Albert Konrad Gemmeker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN