Begeleiden met inzicht

Begeleiden met inzicht - Brian Twint | Fthsonline.com

...kkelde samen met Maastricht University het instrument SADL-3, waarmee je een inschatting kunt maken van de mate van ziekte-inzicht van de cliënt met hersenletsel ... PDF Download Begeleiden met inzicht ... . In ' Ga toch weg! ' legt hij bovendien uit hoe je verschillende typen cliënten kunt benaderen, zodat je zo goed mogelijk bij hen aansluit. Om mensen met een verstandelijke beperking goed te begeleiden heb je inzicht nodig: inzicht in de ontwikkeling van de cliënt en diens specifieke problemen en stoornis(sen). We kijken al snel naar IQ en vaardigheden, maar iemand kan ondanks goede 'scores' emotioneel net zo ver zijn als een peuter van twee jaar. Begeleiden met inzich ... Begeleiden met inzicht | Twint, Veenstra | 9789089534408 ... ... . We kijken al snel naar IQ en vaardigheden, maar iemand kan ondanks goede 'scores' emotioneel net zo ver zijn als een peuter van twee jaar. Begeleiden met inzicht biedt praktisc begeleiden: alle werkwoordsvormen. Op mijnwoordenboek kun je eenvoudig Werkwoorden vervoegen in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. inZicht is een bureau voor strategie, creatie en communicatie. Wij maken de inhoud van plannen zichtbaar door er de schijnwerper op te zetten. We zorgen ervoor dat de kern van uw boodschap communicatief gemakkelijk te behappen is voor de doelgroepen die ertoe doen. En dat uw doelgroepen daar structureel en op gezette momenten kennis van nemen. Begeleiden met inzicht het verschil tussen kunnen en aankunnen bij mensen met een verstandelijke beperking Door Annemiek Veenstra ( Auteur ) , Brian Twint ( Auteur ) Door uitwisselen van ervaringen en feedback krijg je nog meer inzicht in jongeren. Wij gaan er op in hoe je jongeren beter kunt begeleiden in hun drang naar zelfstandigheid, dit door middel van activiteiten. De meeste jongeren willen namelijk wel graag, maar kunnen nog niet zo goed omgaan met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Wanneer je werkt met mensen met een - verstandelijk - beperking, dan heeft jouw manier van begeleiden invloed op de mate van zelfstandigheid van de cliënt. Het kan geen kwaad om regelmatig je eigen begeleidingsstijl ter discussie te stellen om de ontwikkeling van jouw cliënt te bevorderen. Om mensen met een verstandelijke beperking goed te begeleiden heb je inzicht nodig: inzicht in de ontwikkeling van de cliënt en diens specifieke problemen en stoornis(sen). We kijken al snel naar IQ en vaardigheden, maar iemand kan ondanks goede 'scores' emotioneel net zo ver zijn als een peuter van twee jaar. Inzicht in schrijfgedrag. Het cognitief-psychologisch onderzoek naar het schrijfproces (Flower & Hayes 1980) heeft sinds de jaren '80 de visie op schrijfgedrag aanzienlijk veranderd. Schrijven wordt niet meer gezien als een vertaling van gedachten in geschreven taal, maar als een ingewikkeld proces waarin verschillende factoren een rol spelen....

INFORMATIE

AUTEUR
Brian Twint
DIMENSIE
12,82 MB
BESTANDSNAAM
Begeleiden met inzicht.pdf

OMSCHRIJVING

Om mensen met een verstandelijke beperking goed te begeleiden heb je inzicht nodig: inzicht in de ontwikkeling van de cliënt en diens specifieke problemen en stoornis(sen). We kijken al snel naar IQ en vaardigheden, maar iemand kan ondanks goede 'scores' emotioneel net zo ver zijn als een peuter van twee jaar.Begeleiden met inzicht biedt praktische handvatten, volgens de uitgangspunten van de Affectief Bewuste Benadering. Hoe verlies je het verschil tussen 'kunnen' en 'aankunnen' niet uit het oog? Hoe stem je je als begeleider af op de behoeften van de cliënt? Het boek bespreekt intelligentie en sociale redzaamheid en de relatie daartussen, en gehechtheid en emotionele ontwikkeling en hun onderlinge samenhang. Het slothoofdstuk bevat een stappenplan: met kennis over de cliënt en zelfinzicht kom je tot een duurzame vertrouwensrelatie.Professionals in de VG-zorg en studenten in opleiding tot deze beroepen vinden in dit boek inzichten die hun visie aanscherpen en de zorg kunnen verbeteren.

Wil je het boek lezen?Begeleiden met inzicht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Brian Twint. Lezen Begeleiden met inzicht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN