Einsteins God dobbelt niet

Einsteins God dobbelt niet - Jan van Friesland | Fthsonline.com

...aire auteurs. Johan Cruijff (1947-2016) Toon Hermans (1916-2000) Shakespeare (1564-1616) Nietzsche (1844-1900) Marcus Aurelius (121-180) Einstein (1879-1955) Kahlil Gibran (1883-1931) Tag cloud ... Einsteins God dobbelt niet - Uitgeverij Aspekt ... . Bestel Einsteins God dobbelt niet van Jan van Friesland;;Wim Rietdijk. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Fnac: in ons leven bestaat geen toeval, Einsteins God dobbelt niet, Brian Hare, Jan Van Friesland". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . In het hoofdstuk 'Technische vooruitgang en menselijke zingeving' formuleert Rietdijk nog eens ... De man die de tijd veranderde - NEMO Kennislink ... . Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . In het hoofdstuk 'Technische vooruitgang en menselijke zingeving' formuleert Rietdijk nog eens zijn interpretatie van Einsteins beroemde adagium 'God dobbelt niet'. Hij zet zich af tegen rationalisten en irrationalisten die beweren 'dat de ratio, wetenschap, niets te maken heeft met zin, samenhang en harmonie op het allerhoogste niveau. Jan van Friesland, Wim Rietdijk Einsteins God dobbelt niet. in ons leven bestaat geen toeval. Gedrukt boek . Gesprekken met de natuurkundige en cultuurfilosoof Rietdijk (geboren in 1927) over de uitwerking van natuurwetten op het menselijke bestaan en denken. Genre Non-Fictie Onderwerpen 1 Civis Mundi De natuurfilosofie van C.W. Rietdijk Jan van Friesland/Wim Rietdijk, Einsteins god dobbelt niet, Uitgeverij Aspekt, PB,?18,95. Dennis Dieks* Onder de hedendaagse Nederlandse filosofen is er maar een handjevol dat erin is geslaagd bekendheid in het buitenland te verwerven; Nederland telt nauwelijks mee in de internationale filosofie. Met deze toren willen astronomen Einsteins theorieën testen. 1927. Op de Solvay-conferentie heeft Einstein een verhit debat met Niels Bohr, grondlegger van de quantummechanica. 'God dobbelt niet', zegt Einstein, waarop Bohr antwoordt: 'Je moet niet tegen God zeggen wat hij moet doen.' Einstein in New York. 1933 Een bijbelexpert en een natuurkundige hebben een boek gemaakt over toeval in de wetenschap. 'Einstein wilde niet aan zuiver toeval. God dobbelt niet, zei hij.'...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan van Friesland
DIMENSIE
4,59 MB
BESTANDSNAAM
Einsteins God dobbelt niet.pdf

OMSCHRIJVING

Is er sprake van toeval in ons leven of ligt alles van tevoren vast?Maken wij eigen keuzen of is onze toekomst al bepaald?Theoretisch fysicus Dr. Wim Rietdijk concludeert najaren van onderzoek en internationale wetenschappelijkepublicaties dat er niet zomaar wordt gedobbeld met dewereld en met ons.Journalist en documentairemaker Jan van Frieslandondervraagt de wetenschapper over de gevolgen van ditinzicht waar Albert Einstein al over repte.

Wil je het boek lezen?Einsteins God dobbelt niet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan van Friesland. Lezen Einsteins God dobbelt niet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN