Het mens achter de labels

Het mens achter de labels - Anne Koeleman | Fthsonline.com

...oe het daadwerkelijk voelt om last te hebben van een psychiatrische stoornis ... Recensie Het mens achter de labels - Ditisonzewijk.nl ... . De titel van het boek zegt eigenlijk precies wat je van het boek kunt verwachten. Een kijkje in de wereld van het mens achter de labels. Ik zou het iedereen aanbevelen. Het mens achter de labels in de media. Mensen met psychische problemen zijn niet hun label (Amsterdam UMC, 21 januari 2019) Mensen met psychische stoornissen leggen uit hoe het voelt om ermee te leven (Nationale Zorggids, 30 januari 2019) Lees hier de interessante recensie van het boek 'Het mens achter de labels', dat je meer leert over psychiatrische stoornissen. Geschreven bij Het mens achter de labels. Wat ik mooi vond aan dit boek is ... Boekrecensie: Het mens achter de labels - FIT.nl ... . Geschreven bij Het mens achter de labels. Wat ik mooi vond aan dit boek is dat zoveel verschillende mensen er een bijdrage aan hebben geleverd. Iedere schrijver in het boek heeft een eigen schrijfstijl en beleeft de dingen net weer wat anders dan de ander en dat vond ik mooi. Het boek Het mens achter de labels is geschreven door Anne en Rivka van de website dsmmeisjes.nl.Met dit boek willen ze meer informatie geven over wat een label uit de DSM zoals depressie, psychosomatisch of angst nou eigenlijk inhoudt, zodat er meer begrip voor komt. In 'Het mens achter de labels' vertellen 22 mensen hoe het écht voelt om een psychische stoornis t...

INFORMATIE

AUTEUR
Anne Koeleman
DIMENSIE
9,35 MB
BESTANDSNAAM
Het mens achter de labels.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe voelt een paniekaanval? Is iemand met borderline echt zo snel boos? Kun je meerdere persoonlijkheden hebben? Wil iemand met een eetstoornis gewoon dun zijn? Antwoorden op deze en andere vragen vind je in de interviews en verhalen in dit boek. Want wie alleen maar het psychiatrisch handboek de DSM erop naslaat, weet daarna alles van de symptomen maar nog maar weinig van de mensen erachter.Dit boek bevat ook tips voor naasten, hulpverleners en iedereen die beter wil begrijpen hoe het voelt om een psychische stoornis te hebben. Hoewel ieder mens en elke stoornis van elkaar verschilt, hebben alle schrijvers in dit boek een belangrijke overeenkomst: ze willen gezien worden als mens, niet als hun psychiatrisch label.Anne Koeleman (1984) en Rivka Ruiter (1993) leerden elkaar kennen via hun blogs. Ze noemden elkaar voor de grap wel eens "dsmmeisje' omdat ze allebei met meerdere stoornissen uit de DSM zijn gediagnosticeerd. Ze schreven al over hun psychische klachten op hun eigen blog, maar misten een gemeenschappelijke plek waar iedereen welkom was dit ook te doen. Zo ontstond het idee voor dsmmeisjes.nl, een site waar iedereen die te maken heeft met psychische klachten mee mag schrijven. Een plek om de eenzaamheid wat te verlichten en jezelf en anderen beter te leren begrijpen. Uiteindelijk is samen met een aantal schrijvers van deze site dit boek tot stand gekomen.

Wil je het boek lezen?Het mens achter de labels in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anne Koeleman. Lezen Het mens achter de labels Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN