Opgebrand

Opgebrand - Jaap van der Burgh | Fthsonline.com

...ebrand, uitgeblust, angstaanvallen: dit is een burn-out rawpixel ... Opgebrand | Magezine | VDAB ... .com. Opgebrand, uitgeblust, angstaanvallen… Zo erg dat je letterlijk geen stap meer kunt verzetten. Je laptop is je grootste vijand en de verjaardag van je beste vriendin voelt als de beklimming van de Mount Everest. Als je opgebrand bent, moet je écht rust nemen en je daaraan proberen over te geven, hoe onwennig, moeilijk of klote dat ook is. Wat je nodig hebt is rust, niet een grote zoektocht naar oplos ... Opgebrand? Dat ligt dus niet alleen aan jou - NRC ... . Wat je nodig hebt is rust, niet een grote zoektocht naar oplossingen. De enige oplossing is accepteren dat je te ver bent gegaan en rust houden totdat je lichaam aangeeft dat je weer wat meer aankunt. Voor opgebrand zijn bestaat een meetinstrument: de Maslach Burnout Inventory. Dat is een burn-out-test aan de hand van een vragenlijst, vergelijkbaar met de stellingen over emotionele uitputting ... Opgebrand (Paperback). Er zijn veel misvattingen over burn-out, maar de grootste misvatting is misschien wel dat het iets is om je voor te schamen. Het... Burnout, jezelf volledig opgebrand voelen. Burnout is een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een jarenlange periode van stressvolle (werk) omstandigheden, vaak in combinatie met belastende omstandigheden in het priveleven. (slepende relatie/gezinsproblemen) Opgebrand? Dat ligt dus niet alleen aan jou. Burn-out. Neem rust, ga op een cursus timemanagement of op yoga, krijgen mensen met een burn-out vaak te horen. Maar is dat wel de beste oplossing? Opgebrand is zowel een persoonlijke als een professionele zoektoc...

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap van der Burgh
DIMENSIE
4,29 MB
BESTANDSNAAM
Opgebrand.pdf

OMSCHRIJVING

Er zijn veel misvattingen over burn-out, maar de grootste misvatting is misschien wel dat het iets is om je voor te schamen. Het kan namelijk iedereen overkomen. Sterker nog: het zijn niet de zwakkeren die opgebrand raken, maar juist mensen met een (te) sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Onze omgeving bekogelt ons met prikkels en de wereld verandert met een snelheid die om voortdurende aanpassing vraagt. En daar zijn we eigenlijk niet op gebouwd. We zullen dus moeten leren om onze stresshuishouding goed in de gaten te houden. Nieuwe methode die leidt tot sneller herstelTot die conclusie kwamen de auteurs, psycholoog en arts, na tientallen jaren praktijkervaring. Zij ontwikkelden in nauwe samenwerking een methode die leidt tot een sneller herstel en tot minder lijden bij mensen met een burn-out. De resultaten zijn zo opvallend dat ze besloten hun inzichten en ervaringen in toegankelijke taal op papier te zetten in Opgebrand. Burn-outIn Opgebrand lees je hoe een burn-out ontstaat, wat je kunt doen als je eraan lijdt en hoe je de voortekenen herkent. Je leert het belang inzien van voeding en beweging, en het boek bevat oefeningen om het tij te keren.

Wil je het boek lezen?Opgebrand in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap van der Burgh. Lezen Opgebrand Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN