Soldaten huilen niet

Soldaten huilen niet - Rindert Kromhout | Fthsonline.com

...et. Uitgever Leopold, Amsterdam Verschenen 2010 ISBN 9789025856151 Kenmerken 265 pagina's, 23 cm Aantekening Met lit ... Wat lees jij nu? 'Soldaten huilen niet' van Rindert ... ... . opg Gouden lijst. Uittrekselbank. We hebben 1 uittreksel(s) voor je gevonden in de Uit­treksel­bank. Je kunt de Uit­treksel­bank bekijken via de computers in je lokale Biblio­theek. Lees „Soldaten huilen niet" door Rindert Kromhout verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. In de zomer van 1937 meldt Julian Bell, 21 jaar oud, zich aan bij de Internationale Brigades, om te gaan meevechten in d... Julian moet niet veel hebben van al dat gepraat, hij kiest voor actie en vertrekt naar Spanje om daar tegen Fran ... Soldaten huilen niet door Rindert Kromhout | Scholieren.com ... ... Julian moet niet veel hebben van al dat gepraat, hij kiest voor actie en vertrekt naar Spanje om daar tegen Franco te vechten. Al na een paar weken komt hij om als zijn eenheid getroffen wordt door een bom. Hoewel Quentin zich goed probeert te houden ('soldaten huilen niet') is het idyllische leven in Charleston voorbij. In 2010 schreef hij het succesboek Soldaten huilen niet, waarmee hij in 2011 de Thea Beckmanprijs won. Dit boek was het eerste deel van de Charleston-trilogie, die Kromhout in de periode 2010-2014 over de Bloomsbury-groep rond Vanessa Bell en Virginia Woolf schreef. Soldaten Huilen Niet. In de zomer van 1937 meldt Julian Bell, 21 jaar oud, zich aan bij de Internationale Brigades om te gaan meevechten in de Spaanse... Soldaten huilen niet. In de zomer van 1937 meldt Julian Bell, 21 jaar oud, zich aan bij de Internationale Brigades, om te gaan meevechten in de Spaanse Burgeroorlog. Julian is communist. Zijn jongere broer Quentin wil schrijver worden en heeft de beste leermeesteres die hij zich kan voorstellen: zijn tante, de schrijfster Virginia Woolf. In Soldaten huilen niet vertelt Quentin over de twaalf ... Rindert Kromhout - Soldaten huilen niet April is de wreedste maandag Vertel me wie wij waren Een bijzonder mooi geschreven historisch drieluik over de Bloomsbury Group in het Engeland van de jaren 20/30/40 vorige eeuw, geschreven voor iedereen vanaf ongeveer 16 jaar. De drie boeken hebben me meegenomen naar het leven in en om Charleston House zoals een groep mensen, kunstenaars, vrijdenkers ... Soldaten huilen niet. Uitgever Noordhoff, Groningen [etc.] Versch...

INFORMATIE

AUTEUR
Rindert Kromhout
DIMENSIE
8,4 MB
BESTANDSNAAM
Soldaten huilen niet.pdf

OMSCHRIJVING

Mooie, op feiten gebaseerde jeugdroman over de kinderen van de bekende Vanessa Bell en hun tante Virginia Woolf van de Bloomsbury-groep. Een innemend verhaal over een eigenzinnige familie en de ontrafeling van een lang verborgen geheim.In de zomer van 1937 meldt Julian Bell, 21 jaar oud, zich aan bij de Internationale Brigades, om te gaan meevechten in de Spaanse Burgeroorlog.Julian is communist. Zijn jongere broer Quentin wil schrijver worden en heeft de beste leermeesteres die hij zich kan voorstellen: zijn tante, de schrijfster Virginia Woolf.In Soldaten huilen niet vertelt Quentin over de twaalf jaren die aan Julians vertrek vooraf gaan. Hij vertelt over Charleston, het fantastische huis op het Engelse platteland waar ze in 1925 zijn gaan wonen, en over de kleurrijke bewoners en bezoekers van dat huis. Het is een rijke, inspirerende wereld van schrijvers en schilders waar de kinderen in opgroeien – allemaal mensen die hun geheel eigen weg gaan, zonder zich iets aan te trekken van hoe het zogenaamd hoort of wat de buitenwereld vindt.Maar dan ineens is er de leugen die aan het licht komt, die ene onwaarheid van lang geleden – een leugen die enorme gevolgen zal hebben…Soldaten huilen niet is een op feiten en bestaande personen gebaseerde roman. Quentin, Julian en hun jongere zusje Angelica waren de kinderen van de schilderes Vanessa Bell. Vanessa en haar zus Virginia Woolf waren centrale figuren in wat wel de Bloomsbury Groep wordt genoemd, een bonte verzameling van voornamelijk kunstenaars die woonden en werkten in Engeland in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw.

Wil je het boek lezen?Soldaten huilen niet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rindert Kromhout. Lezen Soldaten huilen niet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN