Koran en Bijbel in verhalen

Koran en Bijbel in verhalen - Marlies Ter Borg | Fthsonline.com

...a's overeenkomsten en parallellen. Dit boek is een bloemlezing van verhalen die zowel in de Koran als in de Bijbel voorkomen, verzameld en van een inleiding voorzien door Marlies ter Borg en Karima Bisschop ... Bijbel / bijbel | Genootschap Onze Taal | Onze Taal ... . Men vindt er o.a. het verhaal van de Schepping, van Adam en Eva, de Ark van Noach/Noeh, Abraham/Ibrahiem, de geboorte van Jezus/'Isa en de Hemel of het Paradijs. 24 jun. 2020 - Verhalen bij de Islam - Islamitische verhalen: Het leven van Mohammed. De muis en de kat. De race naar Mekka. Suikerfeest bij ons thuis. De beproeving van Abraham. Een onmogelijke opgave. Geduld. Kariem en Ali doen ook mee. Zomaar een dag in de Ramadan. De engelen van de sei ... Koran en Bijbel in verhalen - Marlies ter Borg ... ... . De muis en de kat. De race naar Mekka. Suikerfeest bij ons thuis. De beproeving van Abraham. Een onmogelijke opgave. Geduld. Kariem en Ali doen ook mee. Zomaar een dag in de Ramadan. De engelen van de seizoenen. De betoverde vis. Tolla. De bedelkoningin. Het verdwenen meisje en de gouden bal. De witte slang ... Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Borg, Marlies ter ( geselecteerd) - Koran en Bijbel in verhalen - Overeenkomsten tussen de heilige boeken Het evangelie en de Tora zijn letterlijk door God neergezonden en dus waar (zie ook sura 4: 163-164 en 3: 3) Sura 10: 64. Het woord van God kan niet worden verdraaid (zie ook sura 6: 115 en 4:135 ... Overeenkomsten in verhalen en personen Er zijn echter nog meer overeenkomsten als je naar de geschiedenis en ontstaan van beide geloven kijkt. Beide komen ze uit hetzelfde gebied. Maar ook inhoudelijk wordt er deels over dezelfde personen gesproken. Zo vind je namen als Abraham, Jozef, Maria en Mozes uit de Bijbel ook in de Koran....

INFORMATIE

AUTEUR
Marlies Ter Borg
DIMENSIE
12,53 MB
BESTANDSNAAM
Koran en Bijbel in verhalen.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek is een bloemlezing van verhalen die zowel in de Koran als in de Bijbel voorkomen, verzameld en van een inleiding voorzien door Marlies ter Borg en Karima Bisschop.Men vindt er o.a. het verhaal van de Schepping, van Adam en Eva, de Ark van Noach/Noeh, Abraham/Ibrahiem, de geboorte van Jezus/'Isa en de Hemel of het Paradijs. Het bijzondere aan dit boek is dat de Joods-Christelijke en de Islamitische verhalen broederlijk naast elkaar staan. De teksten zelf worden in al hun eenvoud gepresenteerd, de uitleg ervan wordt aan de lezer overgelaten. Dit boek is inmiddels de basis voor een internationaal internetproject in vier talen, Nederlands, Engels, Arabisch en Bahasa Indonesia. En is ook in het Engels verschenen: Sharing Mary.

Wil je het boek lezen?Koran en Bijbel in verhalen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marlies Ter Borg. Lezen Koran en Bijbel in verhalen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN