Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling - Godfried Ijsseling | Fthsonline.com

...k je een bewuste keuze om op zoek te gaan naar hetgeen dat jou het meest gelukkig maakt en jou in jouw kracht laat staan ... Hoe kan ik zelf mijn persoonlijke ontwikkeling versterken ... ... . Onder persoonlijke ontwikkeling vallen activiteiten die je onderneemt om aspecten van jezelf te verbeteren, bijvoorbeeld op persoonlijk, zakelijk of communicatief gebied. Je ontwikkelt je talenten, jaagt dromen na of zorgt ervoor dat je op praktische gebieden het leven beter aan kunt. Iedereen neemt zich wel eens voor om iets te doen aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. En terecht, zo denken wi ... Persoonlijke ontwikkeling - Hays.nl ... . Iedereen neemt zich wel eens voor om iets te doen aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. En terecht, zo denken wij. De wereld om je heen verandert, dus misschien is het wel eens goed om zelf ook weer eens in de spiegel te kijken en te bepalen wat jij graag zou veranderen. Persoonlijke ontwikkeling heeft te maken met je ontwikkeling, vorming, ontplooiing, groei en bloei. Dit kan op persoonlijk vlak zijn, maar ook op communicatief vlak en op werkgebied.Je onderneemt activiteiten om aspecten van jezelf te verbeteren; ontwikkelen van je talenten, dromen najagen en ervoor zorgen dat je het leven op praktische gebieden beter aan kunt. Persoonlijke Ontwikkeling bij Schouten & Nelissen. Aan de slag met competenties! Werk aan talentontwikkeling om jou, je team en je organisatie te laten groeien. Persoonlijke ontwikkeling Fase 9: Middelbare leeftijd. De fase van de middelbare leeftijd vindt plaats tussen het 40e en 65e levensjaar. Deze fase van ontwikkeling is meer stabiel en aangenaam, alhoewel sommige mensen door een 'midlife crisis' moeten. De term 'midlife crisis' beschrijft het gevoel dat sommige mensen hebben als zij zich realiseren dat ze niet meer zo jong zijn. Je vond deze pagina, dus de kans is groot dat je aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken. Een goede keuze. Persoonlijke ontwikkeling is in deze tijd zo ontzettend belangrijk, voor ondernemers maar ook voor mensen in loondienst of die klaar zijn voor de next-step in hun leven, bijvoorbeeld die naar ondernemerschap. Persoonlijke ontwikkeling maakt vaak duidelijk wat je belangrijk vindt in het leven: je gaat je normen en waarden bepalen, je wensen onder de loep nemen en op die manier (levens)doelen stellen. Je weet waar je op kunt focussen en bent meer gemotiveerd. Persoonlijke groei en ontwikkeling gaat juist over eigen verantwoordelijkheid nemen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven en over je eigen daden. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen kwaliteiten en talenten. Je bent ook verantwoordelijk voor al jouw ...

INFORMATIE

AUTEUR
Godfried Ijsseling
DIMENSIE
11,85 MB
BESTANDSNAAM
Persoonlijke ontwikkeling.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe kun je helemaal jezelf worden? Want dat is wat de meeste mensen willen: worden wie je écht bent. De wereld helpt ons niet, met al haar verwachtingen omtrent wie we zouden moeten zijn, in werk en privé. Jezelf zijn is iets wat je zelf moet doen. Hoe dan? Daarover gaat dit boek. Het begrip persoonlijke ont-wikkeling geeft precies aan wat het is: het afwikkelen van het omhulsel, je 'niet-echte ik', zodat je 'echte ik' weer zichtbaar wordt. Dat 'echte ik' blijkt - steeds weer - een uniek, inspirerend, kwetsbaar maar ook krachtig, en vooral authentiek persoon te zijn. Dit boek laat zien, hoe je je persoonlijk kunt ontwikkelen, en wat dat je oplevert. Het is geschreven voor mensen die zich verder willen ontwikkelen, én voor hen, die anderen daarin bijstaan.De auteur illustreert zijn betoog met metaforen, echte verhalen en praktische voorbeelden van mensen die hij begeleidde in zijn werk als psycholoog, coach en trainer. Zijn belangrijkste stelling: in de steeds kunstmatiger wordende wereld van nu is er een grote behoefte aan echte mensen, die de menselijkheid terugbrengen in hun werk, en in de wijdere wereld.Godfried IJsseling (1963) is senior trainer en coach, sinds 1998 verbonden aan de Baak, Management Centrum VNO-NCW.

Wil je het boek lezen?Persoonlijke ontwikkeling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Godfried Ijsseling. Lezen Persoonlijke ontwikkeling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN