Institutionele economie

Institutionele economie - C.A. Hazeu | Fthsonline.com

...eggen.. Institutionele beleggers zijn instellingen die door hun activiteiten de beschikking krijgen over gelden die ze moeten beleggen ... Institutionele economie - NRC Webwinkel ... . Deze activiteiten bestaan vooral uit het verzekeren van pensioenen en het aan particuliere beleggers bieden van ... Institutionele beleggers zijn instellingen die meestal grote sommen geld beleggen. Voorbeelden van dit soort instellingen zijn pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Het allerbelangrijkste bedrijfsdoel van dit soort instellingen blijft natuurlijk het aanbieden van verzekeringen en pensioenen, dus ... Institutionele economie - NRC ... . Het allerbelangrijkste bedrijfsdoel van dit soort instellingen blijft natuurlijk het aanbieden van verzekeringen en pensioenen, dus zekerheid over vermogen en inkomen, en hiermee trekken ze veel premies van consumenten aan. Dit zijn alle aantekeningen van het vak institutionele economie. In deze aantekeningen heb ik een samenvatting van het boek geplaatst zodat je per college een mooi overzicht hebt van alle stof. Categorie: institutionele economie - Inhoud: ruim 3.000 definities, Type: Dutch Economic dictionary, Categorie: research and education institute, online publisher, Content: since 2001 the Amo Institute is producer and supplier of reference works such as encyclopedic dictionaries in the legal, economic, financial, business, political and social fields. Faculteit Economie en Bedrijfskunde; Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen; Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap; Faculteit der Letteren; Faculteit Medische Wetenschappen; Faculteit Rechtsgeleerdheid; Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen; Faculteit Wijsbegeerte; Faculty of Science and Engineering; University College ... Overgangsregeling Institutionele Economie. Als gevolg van de inhoudelijke herstructurering van het Bachelorprogramma zal het vak Institutionele Economie met ingang van het academisch jaar 2017-2018 niet langer worden aangeboden. Studenten die dit vak nog niet hebben gehaald kunnen kiezen uit twee mogelijkheden: 1. Institutionele beleggers Instellingen voor wie geld aantrekken en uitzetten een afgeleide functie is, zoals verzekeraars en pensioenfondsen. Zij wensen in eerste instantie een inkomens- of vermogenszekerheid te bieden. Het boek Institutionele economie, geschreven door C.A. Hazeu, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95...

INFORMATIE

AUTEUR
C.A. Hazeu
DIMENSIE
6,32 MB
BESTANDSNAAM
Institutionele economie.pdf

OMSCHRIJVING

Institutionele economie 2e druk is een boek van C.A. Hazeu uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046900642 In de economische theorie wordt vaak uitgegaan van een consument, een producent of een overheid die verschillende keuzemogelijkheden tegen elkaar afweegt om zo tot de beste beslissing te komen. Zo eenvoudig is het meestal niet, want economisch handelen wordt ook be nvloed door allerlei instituties, organisaties, vaste gewoontes en gedragscodes. Bovendien is er vaak sprake van onvolledige informatie en gedragen de economische actoren zich niet altijd rationeel. Juist al dit soort verschijnselen is het terrein van de institutionele economie, die een waardevolle aanvulling is op de neoklassieke economische theorie.De transactiekostentheorie, principaal-agentbenadering en de eigendomsrechtentheorie komen in dit boek uitgebreid aan bod. De auteur past deze theorie n toe op vraagstukken van organisatie en besturing in de publieke sector. Hij slaat daarmee een brug vanuit de economie naar het terrein van (toekomstig) bestuurskundigen, politicologen, sociologen en juristen.Dr. Cock A. Hazeu is institutioneel-economisch onderzoeker en adviseur. Tot voor kort was hij senior wetenschappelijk medewerker en projectco rdinator bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), en tevens universitair hoofddocent bij de opleidingen bestuurskunde en sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wil je het boek lezen?Institutionele economie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.A. Hazeu. Lezen Institutionele economie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN