Het mishandelde kind

Het mishandelde kind - Kari Killen | Fthsonline.com

...nig herkend en erkend. In 1989 werd in het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties onder meer vastgelegd dat kinderen moeten worden beschermd tegen alle vormen van kindermishandeling en dat de overheid gehouden is hiertoe passende maatregelen te treffen ... Pubers mishandelen ouders vaker | NOS ... . Het is ook belangrijk het kind niet onnodig of onverwacht aan te raken - zeker als het kind vertelt over nare ervaringen is de neiging groot een troostende arm om hem heen te slaan. Maar voor mishandelde kinderen kan dat heel bedreigend zijn en juist averechts werken. Het Mishandelde Kind Daar stond ik dan: 18 jaar, met slechts één koffer, een racefiets en een groot hart. Klaar voor mijn avontuur op de St. Vincents School , een school die zo uit een Harry-Potter fi ... Boek PDF Het mishandelde kind | BANK72 PDF ... . Maar voor mishandelde kinderen kan dat heel bedreigend zijn en juist averechts werken. Het Mishandelde Kind Daar stond ik dan: 18 jaar, met slechts één koffer, een racefiets en een groot hart. Klaar voor mijn avontuur op de St. Vincents School , een school die zo uit een Harry-Potter film had kunnen komen: groot, donker en omringd door een dikke haag. INFORMATIE BESTANDSGROOTTE 8,85 MB BESTANDSNAAM Het mishandelde kind.pdf PUBLICEER DATUM april 1999 SCHRIJVER Kari Killen ISBN 9789061004615 Als klein kind werd Jorien Meerdink mishandeld. Niemand leek zich om haar te bekommeren, al wisten veel mensen van het misbruik af. Ze schreef een boek over omstanders van en het ingrijpen bij ... Misbruik kan vele vormen aannemen. Een kind een pak voor de broek geven is in het algemeen legaal, maar kan afhankelijk van de ernst ervan, toch tot mishandeling worden gerekend. Andere vormen van misbruik, zoals seksueel misbruik zijn nooit op enigerlei wijze, of in welke vorm of situatie dan ook toegestaan. Gewoon, omdat ze het verdienen. Stichting van het Kind helpt deze kinderen met concrete, praktische projecten bij u in de buurt. Wij geven kinderen die wegens omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen een betere kans op een goede toekomst, waarin ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Het mishandelde kind. eerste hoofdstuk lezen. Auteurs: Dr. J. Huisman, Dr. B .C.T. Flapper, Drs. L.J ... In 1989 werd in het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties onder meer vastgelegd dat kinderen moet...

INFORMATIE

AUTEUR
Kari Killen
DIMENSIE
3,45 MB
BESTANDSNAAM
Het mishandelde kind.pdf

OMSCHRIJVING

Hulpverleners op sociaal, psychologisch, pedagogisch en verzorgend gebied komen dagelijks in aanraking met gezinnen waarin een tekort aan zorg voorkomt. Zij hebben te maken met kinderen die worden verwaarloosd, psychisch en/of fysiek worden mishandeld en/of sexueel worden misbruikt. Ook komen zij volwassenen tegen met grote persoonlijkheids- of sociale problemen, o.a. een gevolg van het feit dat ze zelf als kind mishandeld of misbruikt zijn. Het gaat hier om kinderen en volwassenen die weinig warmte, veiligheid en bevestiging kennen: ouders die niet iets door kunnen geven wat ze zelf niet hebben ontvangen en kinderen die de kans lopen te mislukken als verzorgers van de volgende generatie.Dit boek beschrijft, definieert en analyseert de verschillende vormen van een tekort aan zorg. Het belicht onderzoeken en bespreekt tevens strategieën die gebruikt kunnen worden om problemen op te lossen. Bovendien biedt dit boek methoden betreffende het tot stand brengen en in stand houden van contact tussen hulpverleners, ouders en kinderen. Het geheel wordt ondersteund en uitgediept met een uitgebreid aanbod van heldere voorbeelden.Een handboek voor alle hulpverleners die in hun dagelijks werk het aspect zorgtekort tegenkomen en een elementair boek voor ouders en studenten van H.B.O. of universiteit.

Wil je het boek lezen?Het mishandelde kind in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kari Killen. Lezen Het mishandelde kind Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN