DenkWijzertraining

DenkWijzertraining - Marieke Terwel | Fthsonline.com

...tgegeven bij Eburon Uitgeverij. Na een beroerte geven revalidanten vaak aan dat ze 'anders' zijn geworden ... DenkWijzertraining Boek copy 05 - cbonline.boekhuis.nl ... . Cognitieve beperkingen zoals geheugenproblemen, een verminderd concentratievermogen en moeite met plannen, komen vaak voor na een CVA. Ondanks de grote impact van deze beperkingen op de kwaliteit van leven en revalidatiemogelijkheden, is er voor oudere revalidanten nog nauwelijks een concreet uitgewerkte cognitieve ... Bestel Denkwijzertraining Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd e ... PDF DenkWijzertraining - beroertezwolle.nl ... ... Bestel Denkwijzertraining Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Hoe dit vorm kan krijgen wordt geïllustreerd aan de hand van een innovatieve groepsgewijze vorm van cognitieve revalidatie, de DenkWijzertraining. Deze cursus bespreekt de stand van zaken van de CVA-revalidatie binnen de geriatrische revalidatiezorg, de mogelijke cognitieve veranderingen na een beroerte en de gevolgen daarvan voor de revalidant en omgeving. DenkWijzertraining Set van Marieke Terwel. Paperback. Therapie & Gedrag. Altijd tot 12% naar het goede doel dat jij als klant zelf kiest. de doelen van de DenkWijzertraining noemen en inschatten welke revalidant hierbij baat kan hebben. uw mogelijke rol in de multidisciplinaire samenwerkingsstructuur van de CVA-revalidatie op het gebied van cognitieve revalidatie, benoemen en onderbouwen. DenkWijzertraining. groepsgewijze cognitieve revalidatie bij beperkingen in het geheugen, de aandacht en het executief functioneren, Paperback alle aanbiedingen vergelijken Beste prijs: € 18, 00 (vanaf 18-02-2017)...

INFORMATIE

AUTEUR
Marieke Terwel
DIMENSIE
10,24 MB
BESTANDSNAAM
DenkWijzertraining.pdf

OMSCHRIJVING

Na een beroerte geven revalidanten vaak aan dat zeanderszijn geworden. Cognitieve beperkingen zoals geheugenproblemen, een verminderd concentratievermogen en moeite met plannen, komen vaak voor na een CVA. Ondanks de grote impact van deze beperkingen op de kwaliteit van leven en revalidatiemogelijkheden, is er voor oudere revalidanten nog nauwelijks een concreet uitgewerkte cognitieve training beschikbaar. De DenkWijzertraining biedt therapeuten de mogelijkheid om invulling te geven aan de behandeling van cognitieve beperkingen op het gebied van het geheugen, de aandacht en het executief functioneren. Door een innovatieve combinatie van educatieve training en verrassende spelelementen en de groepsgewijze opzet, is de therapietijd van de revalidanten gemaximaliseerd en de beperkte formatie van therapeuten effici�nt benut. De training is uitgebreid toegepast in de praktijk en tot stand gekomen met input van therapeuten en revalidanten en wordt ondersteund door recente wetenschappelijke inzichten. De DenkWijzertraining maakt CVA-revalidanten wijzer over de cognitieve gevolgen die na een beroerte kunnen optreden. De training wijst hen de weg naar cognitieve revalidatiemethoden waarmee zij hun resterende cognitieve capaciteit zo effici�nt ofwijsmogelijk kunnen inzetten. Dit boek gaat over cognitieve revalidatie en de concrete toepassing daarvan in de DenkWijzertraining. In het bijbehorende trainingsboek, genaamdDenkWijzertraining in uitvoering , vindt de therapeut twaalf trainingsmodules die ieder uit vijf sessies bestaan. Alle benodigdheden zijn hiermee direct voorhanden: Oefenboekjes met huiswerkopdrachten, de DenkWijzeragenda, de presentielijst, het evaluatieformulier en 121 oefeningen. Met deze kant-en-klare training kunnen therapeuten meteen aan de slag. Marieke Terwel is al vele jaren werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog en cognitief gedragstherapeut, onder meer binnen de CVA-revalidatie. Haar achtergrond als neuropsycholoog en gezondheidsvoorlichtingskundige vormt een unieke en vruchtbare combinatie voor het ontwikkelen van cognitieve revalidatie. Zij is tevens programmaleider van het vernieuwende CVA-revalidatieprogrammaLaurens Therapeutisch Klimaaten schreef daarover het boekAlles is revalidatie(Eburon, 2011).

Wil je het boek lezen?DenkWijzertraining in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marieke Terwel. Lezen DenkWijzertraining Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN