Ora et labora. De regel van Benedictus

Ora et labora. De regel van Benedictus - Notker Wolf | Fthsonline.com

... de zorg voor monniken, de rangorde in de kloostergemeenschap en de onderlinge omgang van de monniken vormen de laatste hoofdstukken van de Regel ... Ora et labora - vanstockum.nl ... . Bid & werk "Ora et labora", bid en werk, is een belangrijke uitspraak geweest van Benedictus. Ora et labora: de regel van Benedictus [Notker Wolf, Hans-Günther Kaufmann] on Amazon.com. *FREE* shipping on qualifying offers. De Benedictijnse spiritualiteit in woord en beeld In dit in groot formaat uitgevoerde coffeetable boek word je als kijker meegevoerd naar de fascinerende wereld van de Benedictijner kloosters in Europa. Het boek toont de verborgen schoonheid van de monastieke leefwereld De heilige Benedictus (480-547) wordt algemeen beschouwd als vader van het ... Alle orden volgens de regel van Benedictus | Wierook ... ... . Het boek toont de verborgen schoonheid van de monastieke leefwereld De heilige Benedictus (480-547) wordt algemeen beschouwd als vader van het kloosterleven in de Latijnse Kerk. Hij werd geboren in Nursia, het huidige Italiaanse Norcia in de buurt van Perugia. Al op veertienjarige leeftijd sloot hij zich aan bij een groep kluizenaars. Uiteindelijk belandde deze groep in Subiaco, ten oosten van Rome, waar het klooster Santo Speco ontstond. Hij werd tot overste ... Tijdens de receptie kondigde vicaris Verbeek de nieuwe bedevaart van het Bisdom Breda aan en werd de reisfolder uitgedeeld. Van 12 tot en met 19 oktober 2019 maakt het bisdom een achtdaagse bedevaart naar Italië. Onder het motto 'Ora et labora' treedt het bisdom in de voetsporen van de heilige Benedictus. Home Ora et labora: de Regel van Benedictus in beeld 150730boek_large_s_54938e55d585b1.60626293. 150730boek_large_s_54938e55d585b1.60626293. Contact. Katholiek.nl Abdijstraat 53 5473 AC Heeswijk [email protected] 0413-293480. Redactie De redactie van Katholiek.nl bestaat uit Simone Ooms (hoofdredacteur), Frank Bosman, Marieke Drent, Hans-Peter ... Buy Ora et labora: de Regel van Benedictus 01 by Wolf, Notker, Derkse, Wil, Kaufmann, Hans-Günther (ISBN: 9789043524780) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Met formuleringen als ora et labora, bid en werk - hoewel in de Regula niet letterlijk zo te vinden -, met de bepalingen over het zevenmaal per dag bidden van getijden en door de sfeer van studie heeft de Regel van Benedictus de Europese cultuur in de Middeleeuwen en lang erna wezenlijk mee gevormd....

INFORMATIE

AUTEUR
Notker Wolf
DIMENSIE
11,83 MB
BESTANDSNAAM
Ora et labora. De regel van Benedictus.pdf

OMSCHRIJVING

De Benedictijnse spiritualiteit in woord en beeldIn dit in groot formaat uitgevoerde coffeetable boek word je als kijker meegevoerd naar de fascinerende wereld van de Benedictijner kloosters in Europa. Het boek toont de verborgen schoonheid van de monastieke leefwereld, die weldadig aandoet als een landschap van de ziel. Als bijschrift bij de foto’s staan tweetalige citaten (Latijn en Nederlands) uit de Regel van Benedictus, die niet alleen als kloosterregel maar steeds meer ook als algemene spirituele leefregel wordt herkend en gebruikt.

Wil je het boek lezen?Ora et labora. De regel van Benedictus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Notker Wolf. Lezen Ora et labora. De regel van Benedictus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN