Over f.b. hotz

Over f.b. hotz - Jan Brokken | Fthsonline.com

...zijn. Herinneringen aan F.B. Hotz. F.B. Hotz is inmiddels een bijna vergeten schrijver ... F. B. Hotz' verlangen naar kaalheid | Trouw ... . Toch is er een tijd geweest dat zijn werk gretig werd gelezen. Ook bij de literaire kritiek stond hij in hoog aanzien, getuige de toekenning van de P.C. Hooftprijs in 1998. Aleid Truijens (Amsterdam, 22 december 1955) is een Nederlands auteur en publiciste.. Ze werkt sinds 1996 als redacteur en columniste voor de Volkskrant.In 2003 kreeg Truijens een subsidie voor het schrijven van een biografie van F.B. Hot ... Het leven van F.B. Hotz door Aleid Truijens - Biografieportaal ... .In 2003 kreeg Truijens een subsidie voor het schrijven van een biografie van F.B. Hotz die ze in 2011 publiceerde. Daarvoor werkte ze onder meer als kunstredacteur bij het weekblad Elsevier en bij NRC Handelsblad. Een reactie op "Nieuws: Aleid Truijens over F.B. Hotz bij DWDD" Hannie de Ruiter schreef: 11/09/2011 om 19:22 Hoewel historisch een biografie zo volledig mogelijk moet zijn, verbaast het mij dat er geen enkele kanttekening geplaatst is bij Hotz\'s kennelijke wens die geschiedenis van de moord niet openbaar te maken. De Stichting Fonds voor de Letteren kende yn 2003 in beurs ta oan Aleid Truijens foar it skriuwen fan in biografy fan F.B. Hotz. Truijens skreau ek yn 1981 in monografy Over verhalen van F.B. Hotz en besoarge yn 2002, tegearre mei H.E. Schütte, de korrespondinsje tusken Hotz en syn omke H.W. Kunst ûnder de titel Een beetje levensbestemming. De mooiste verhalen | ISBN 9789029522250 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. F.B. Hotz Dood weermiddel en andere verhalen door J.M.J. Sicking Achtergronden en uiterlijke beschrijving. De eerste bundel van F.B. Hotz, getiteld Dood weermiddel en andere verhalen, kwam in mei 1976 uit bij De Arbeiderspers te Amsterdam, in een oplage van 4 700 exemplaren.Tot in de loop van 1989 zijn er in totaal 5 herdrukken verschenen: in oktober 1976, september 1977, oktober 1978, april ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Brokken
DIMENSIE
8,70 MB
BESTANDSNAAM
Over f.b. hotz.pdf

OMSCHRIJVING

Zelden is het debuut van een schrijver met zoveel lofuitingen begroet als DOOD WEERMIDDEL van F.B. Hotz. Sommige critici noemden die eerste verhalenbundel van de toen 54-jarige auteur meteen al 'klassiek'. 'Hotz wordt een hele grote', schreef het Algemeen Dagblad en die voorspelling is uitgekomen. Met de twee daaropvolgende bundels, ERNSTVUURWERK en PROEFSPEL, handhaafde Hotz zich op het hoge niveau van zijn eerste boek en het is dan ook niet overdreven hem een van de knapste korte verhalenschrijvers uit de moderne Nederlandse literatuur te noemen. Zijn stijl is uniek en hij schenkt aandacht aan dingen die in de literatuur niet zoveel aandacht krijgen: voorwerpen, vliegtuigen, auto's, vestingwerken, gebouwen. Bovendien blijkt hij een scherp waarnemer van het menselijk gedrag. Zijn hoofdfiguren, niet zelden jazzmusici, vinden voldoening in hun werk maar worden vaak door vrouwen gedwarsboomd. Er zijn al heel wat critici geweest die de wereld van Hotz in kaart hebben proberen te brengen en in dit boek zijn de belangrijkste kritieken en beschouwingen opgenomen. Plus enkele interviews waarin Hotz iets vertelt over de ontstaansgeschiedenis van een aantal verhalen.Jan Brokken, die twee lange vraaggesprekken met de schrijver voerde, stelde OVER F.B, HOTZ samen.

Wil je het boek lezen?Over f.b. hotz in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Brokken. Lezen Over f.b. hotz Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN