Overpeinzingen

Overpeinzingen - Heidi Hassenmuller | Fthsonline.com

...k ben benieuwd naar wat jij vindt; neem gerust contact op voor een vraag of suggestie! Vic van Dijk In zijn boekje 'Overpeinzingen' beschrijft hij wat hij van wie heeft geleerd ... Gedichten.nl: gedicht: Overpeinzing ... . Beginnend bij zijn grootvader - 'Van mijn grootvader Verus leerde ik wat hoffelijkheid en gelijkmoedigheid is' - via vrienden en bekenden en eindigend bij de Goden, beschrijft hij welke kwaliteiten en welke deugden hij leerde van wie hij in zijn leven heeft ontmoet. Wij doen ook mee aan deze week, maar lekker eigenwijs op onze eigen wijs: elke dag een stukkie, elke dag anders. Kort, lang, serieus, lollig, ontroerend, bekend en bemind of ... Liz Hathway Astrologie: Overpeinzingen… Corona ... . Wij doen ook mee aan deze week, maar lekker eigenwijs op onze eigen wijs: elke dag een stukkie, elke dag anders. Kort, lang, serieus, lollig, ontroerend, bekend en bemind of (nog) onbemind vanwege onbekend, met en zonder metaforen, quotes en aanhalingstekens. We beginnen vóór het begin met wat overpeinzingen....

INFORMATIE

AUTEUR
Heidi Hassenmuller
DIMENSIE
3,12 MB
BESTANDSNAAM
Overpeinzingen.pdf

OMSCHRIJVING

Overpeinzingen is een verzameling gedachten en columns van de schrijfster van het boek Prinsesjes huilen niet dat in juni 2012 bij Nieuwe Druk verscheen.Prinsesjes huilen niet verscheen oorspronkelijk in het Duits onder de titel Gute Nacht, Zuckerpüppchen en heeft een Duitse literatuurprijs en andere onderscheidingen gehad. In Duitsland, Polen en Frankrijk heeft deze roman veel ophef veroorzaakt en er mede toe geleid, dat de wettelijke verjaringstermijn voor seksueel misbruik binnen het strafrecht is aangepast. In Duitsland wordt het boek nog altijd op veel scholen als verplichte literatuur gebruikt.Heidi Hassenmüller zegt over Overpeinzingen: Ik vond het nodig dat er een vervolg op dat dramatische boek kwam. Bijna elk slachtoffer van seksueel misbruik probeert de traumatische ervaringen te verdringen, Dat heeft vaak tot gevolg, dat het hele verdere leven in het teken van misbruik staat: geen zelfbewustzijn, schuldgevoelens, schaamte en vaak de bijna ziekelijke behoefte het iedereen naar de zin te maken.Dat het ook anders kan laat Overpeinzingen zien, weliswaar na meer dan vier jaar therapie. Mijn kinderen zullen hopelijk nooit zeggen: onze moeder was een zwakke vrouw! Voor mij komen mijn kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen altijd op de eerste plaats.Heidi Hassenmüller is geboren in Hamburg en woont sinds 1974 in Nederland. Ze heeft meer dan dertig boeken voor jeugd en volwassenen geschreven. Overpeinzingen is haar derde boek dat in Nederland verschenen is.

Wil je het boek lezen?Overpeinzingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Heidi Hassenmuller. Lezen Overpeinzingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN