Publicatiereeks Stichting Lezen 6 - Over Grenzen

Publicatiereeks Stichting Lezen 6 - Over Grenzen - H. Van Lierop-Debrauwer | Fthsonline.com

...ek van H. Van Lierop-Debrauwer uitgegeven bij Eburon Uitgeverij B ... Schaduwkind Boek PDF Online | BANK72 PDF ... .V.. ISBN 9789051669770 Op het eerste gezicht lijkt het makkelijk om een grens te trekken tussen jeugdliteratuur en literatuur voor volwassenen. Publicatiereeks Stichting Lezen 6 - Over Grenzen 1e druk is een boek van H. Van Lierop-Debrauwer uitgegeven bij Eburon Uitgeverij B.V.. ISBN 9789051669770 Op het eerste gezicht lijkt het makkelijk om een grens te trekken tussen jeugdliteratuur en literatuur voor volwassenen. Publicatiereeks Stichting Lezen 6 - Over Grenzen is een geweldi ... bol.com | Publicatiereeks Stichting Lezen 5 - Lezen en ... ... . Publicatiereeks Stichting Lezen 6 - Over Grenzen is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Publicatiereeks Stichting Lezen 6 - Over Grenzen PDF te downloaden op onze website meubelbeursmechelen.be Er zijn ook andere boeken van de auteur Publicatiereeks Stichting Lezen 6 - Ove...

INFORMATIE

AUTEUR
H. Van Lierop-Debrauwer
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
Publicatiereeks Stichting Lezen 6 - Over Grenzen.pdf

OMSCHRIJVING

Publicatiereeks Stichting Lezen 6 - Over Grenzen 1e druk is een boek van H. Van Lierop-Debrauwer uitgegeven bij Eburon Uitgeverij B.V.. ISBN 9789051669770 Op het eerste gezicht lijkt het makkelijk om een grens te trekken tussen jeugdliteratuur en literatuur voor volwassenen. Maar in welke categorie valt de adolescentenroman? Dit genre speelt een belangrijke rol in het zogenaamde grensverkeerdebat, de discussie over de vervagende grenzen tussen jeugdliteratuur en 'echte' literatuur. Over grenzen geeft een aantal vergelijkende analyses van adolescentenromans. Door adolescentenromans uit de jeugdliteratuur te vergelijken met adolescentenromans uit de literatuur voor volwassenen wordt het inzicht in de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee tekstsoorten groter. Een discussie over de adolescentenroman als literair genre is niet alleen van belang voor literatuuronderzoekers en leesbevorderaars, maar vergroot ook de literaire competentie van leerlingen in de Tweede Fase van het voortgezet onderwijs. Deze studie is bedoeld voor literatuurwetenschappers en docenten literatuur. Met het oog op het ge ntegreerd literatuuronderwijs worden niet alleen oorspronkelijk Nederlandstalige, maar ook buitenlandse adolescentenromans besproken. De analyses kunnen als voorbeeld dienen voor vergelijkende boekbesprekingen in het voortgezet onderwijs.Helma van Lierop-Debrauwer (1955) is gewoon hoogleraar kinder- en jeugdliteratuur aan de Universiteit van Tilburg en daarnaast bijzonder hoogleraar kinder- en jeugdliteratuur aan de Universiteit Leiden. Neel Bastiaansen-Harks (1951) studeerde monumentale vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint Joost (Breda), Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Leergangen (Tilburg), en algemene cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg.

Wil je het boek lezen?Publicatiereeks Stichting Lezen 6 - Over Grenzen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Van Lierop-Debrauwer. Lezen Publicatiereeks Stichting Lezen 6 - Over Grenzen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN