SCP-publicatie 2012-9 - IQ met beperkingen

SCP-publicatie 2012-9 - IQ met beperkingen - Isolde Woittiez | Fthsonline.com

...blicatie 2012-9 - IQ met beperkingen (Paperback) ... Zorg beter begrepen: verklaringen voor de groeiende vraag ... ... . De vraag naar zorg voor verstandelijk gehandicapten (VG-zorg) is de afgelopen jaren flink... IQ met beperkingen. De mate van verstandelijke handicap van zorgvragers in kaart gebracht. Den Haag: SCP-publicatie 2012-9. Ras, M., I. Ooms, E. van Gameren and E. Eggink (2011). Housing consumption and financial policy instruments in the Netherlands. De vraag naar zorg voor verstandelijk gehandicapten (VG-zorg) is de afgelopen jaren flink gegroeid. In eerdere rapportages heeft het Sociaal en Cu ... Bureau ISBN - IQ met beperkingen ... . In eerdere rapportages heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau het aantal verstandelijk gehandicapten dat zorg vraagt nader in kaart gebracht. Mede op verzoek van het ministerie van VWS worden de analyses in dit rapport uitgebreid met gegevens over het IQ van verstandelijk gehandicapten met ... SCP-publicatie IQ met bepe...

INFORMATIE

AUTEUR
Isolde Woittiez
DIMENSIE
5,37 MB
BESTANDSNAAM
SCP-publicatie 2012-9 - IQ met beperkingen.pdf

OMSCHRIJVING

De vraag naar zorg voor verstandelijk gehandicapten (VG-zorg) is de afgelopen jaren flink gegroeid. In eerdere rapportages heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau het aantal verstandelijk gehandicapten dat zorg vraagt nader in kaart gebracht. Mede op verzoek van het ministerie van VWS worden de analyses in dit rapport uitgebreid met gegevens over het IQ van verstandelijk gehandicapten met een zorgindicatie. De vraag naar VG-zorg binnen de AWBZ is tussen 1998 en 2009 met gemiddeld 7% per jaar gegroeid. Het aantal ernstig verstandelijk gehandicapten is in deze periode nagenoeg constant gebleven. De groep licht verstandelijk gehandicapten met een zorgvraag groeide in aantal het meest, op enige afstand gevolgd door zwakbegaafden. Deze laatste groep groeide relatief gezien het sterkst. Onder beide groepen is de groei recent iets afgezwakt en groeit de vraag onder jongeren (t/m 22 jaar) meer dan onder ouderen. Eerdere conclusies dat vooral de jongeren de groei hebben bepaald zijn hiermee aangescherpt: de groei in de vraag naar VG-zorg is vooral veroorzaakt door de jonge zwakbegaafden en licht verstandelijk gehandicapten.

Wil je het boek lezen?SCP-publicatie 2012-9 - IQ met beperkingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Isolde Woittiez. Lezen SCP-publicatie 2012-9 - IQ met beperkingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN