SCP-publicatie 2013-19 - Informele zorg in Nederland

SCP-publicatie 2013-19 - Informele zorg in Nederland - Alice de Boer | Fthsonline.com

...ng bij aankoop van twee of meer Nederlandstalige studieboeken die zijn voorgeschreven door een HBO / WO-opleiding ... Zicht op zorggebruik - Inger Plaisier. Zoekeenboek.nl ... . Dit boek komt in aanmerking! informele zorg op 21 mei 2013, zie bijlage A). Het was niet mogelijk om in het tijdsbestek dat voor deze studie beschikbaar was ook alle lokale, regionale of internationale onder­ zoeken op te nemen in dit overzicht. De onderzoeksvraag is: Wat is er op dit moment bekend over de informele zorg in Nederland? Wat is informele zorg? SCP-publicatie 2014-27 - Hulp geboden (Paperback). De hulpverlening aan mensen met beperkingen staat voor grote veranderingen. Mensen die hulp nodig... Het is een ... SCP-publicatie 2014-27 - Hulp geboden - Mirjam de Klerk ... ... . De hulpverlening aan mensen met beperkingen staat voor grote veranderingen. Mensen die hulp nodig... Het is een vervolg op twee publicaties: Informele zorg in Nederland; een literatuurstudie naar mantelzorg en vrijwilligerswerk in de zorg (juni 2013), en: Hulp geboden. Een verkenning van de mogelijkheden en grenzen van (meer) informele hulp, dat is gebaseerd op de uitkomsten van groepsgesprekken (september 2014). Nederlands Bindwijze Paperback Druk ... SCP-publicatie 2013-19 - Informele zorg in Nederland (0) 17,50. 5% studentenkorting . Evert Pommer; SCP-publicatie 2017-22 - Overall rapportage sociaal domein 2016 (0) SCP-publicatie 2014-27 - Hulp geboden van Mirjam de Klerk kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. Paperback, ISBN 9789037707212. Architectuur voor de gezo...

INFORMATIE

AUTEUR
Alice de Boer
DIMENSIE
5,18 MB
BESTANDSNAAM
SCP-publicatie 2013-19 - Informele zorg in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Deze publicatie is gebaseerd op een literatuurstudie: een eerste fase van een breder onderzoek naar de rol van informele zorg binnen de langdurige zorg. Uit dit onderzoek blijkt onder meer dat al veel mensen informele zorg verlenen: ongeveer 20% van de volwassen Nederlanders geeft meer dan drie maanden of meer dan acht uur per week mantelzorg en 8 tot 15% van de volwassenen is (weleens) actief in het vrijwilligerswerk in de zorg. Vrouwen zijn actiever in de informele zorg dan mannen.Dit onderzoek maakt ook duidelijk dat mensen het lastig vinden om grenzen te stellen.Dit geldt zowel voor de gevers als voor de ontvangers en de betrokken vrijwilligersorganisaties: welke zorg wil en kan iemand (een ander laten) doen? Nog onduidelijk is hoeveel potentiële informele zorg onbenut wordt gelaten en hoe meer onderlinge steun tot stand kan komen.

Wil je het boek lezen?SCP-publicatie 2013-19 - Informele zorg in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alice de Boer. Lezen SCP-publicatie 2013-19 - Informele zorg in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN