Een Schat Aan Sprookjes

Een Schat Aan Sprookjes - G. Maccaughrean | Fthsonline.com

...al eeuwenlang in allerlei culturen geworteld en gegroeid uit een mondelinge verteltraditie ... 8 Sprookjes voor volwassenen op Netflix - Lovethat.nl ... . Rondtrekkende verhalenvertellers vertelden sprookjes, mythen en sagen en barden bezongen de daarin besloten motieven. In de negentiende eeuw werkten sprookjesverzamelaars als de Gebroeders Grimm, Alexander Afanasjev, Asbjørnsen en Moe en Elias Lönnrot, maar ook Hans ... Geraldine McCaughrean Een schat aan sprookjes. Gedrukt boek . Verzameling bekende en minder bekende sprookjes, voorzien van dromerige i ... Het Sprookje van de Efteling - Eftepedia - alles over de ... ... . Gedrukt boek . Verzameling bekende en minder bekende sprookjes, voorzien van dromerige illustraties in kleur. Vanaf ca. 10 jaar. Genre Kinderboek, Non-Fictie Onderwerpen Een sprookje is in oorsprong een mondeling overgeleverd volksverhaal waarin vaak magie een rol speelt en een beroep wordt gedaan op de fantasie van de lezer of luisteraar. Het begint vaak met de stereotype openingsformule "Er was eens..." en speelt zich af op een onbepaalde plaats in een onbepaald verleden, wat ook een bepaalde sfeer oplevert. Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en ... 8 aanbiedingen in mei - Vind schatten in Sprookjes en Fabels op Marktplaats 8 Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Het nieuwe sprookjesboek bevat niet alleen een schat aan verhalen, fraai geïllustreerd door verschillende Efteling-ontwerpers, maar ook nooit eerder gepubliceerde illustraties van Anton Pieck. Het nieuwe sprookjesboek is vanaf najaar 2019 verkrijgbaar, ook bij de boekhandel bij jou in de buurt. Get this from a library! Een schat aan sprookjes. [Geraldine McCaughrean; Sophy Williams; Andrea Princen-Hagen] -- Verzameling bekende en minder bekende sprookjes, voorzien van dromerige illustraties in kleur. Vanaf ca. 10 jaar. 2 jun. 2020 - Schat Vinden - verhalen, sprookjes: De koning die niet kon slapen. Het vrouwtje van Stavoren. Sappe de pachtinner. Aladdin en de wonderlamp. Am...

INFORMATIE

AUTEUR
G. Maccaughrean
DIMENSIE
10,72 MB
BESTANDSNAAM
Een Schat Aan Sprookjes.pdf

OMSCHRIJVING

Sprookjes zijn al eeuwenlang in allerlei culturen geworteld en gegroeid uit een mondelinge verteltraditie. Rondtrekkende verhalenvertellers vertelden sprookjes, mythen en sagen en barden bezongen de daarin besloten motieven. In de negentiende eeuw werkten sprookjesverzamelaars als de Gebroeders Grimm, Alexander Afanasjev, Asbjørnsen en Moe en Elias Lönnrot, maar ook Hans Christian Andersen, die aan de wieg stond van het moderne sprookje. De laatste decennia heeft de verteltraditie een enorme impuls ondergaan en zijn vele nationaal of thematisch geordende sprookjesbloemlezingen verschenen. Geraldine McCaughrean bewijst met dit boek opnieuw dat ze haar sporen op dit terrein meer dan verdiend heeft. Een schat aan sprookjes is een uitgebalanceerde, thematisch rijk geschakeerde verzameling van zeer bekende tot minder bekende sprookjes uit alle windstreken.

Wil je het boek lezen?Een Schat Aan Sprookjes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Maccaughrean. Lezen Een Schat Aan Sprookjes Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN