Soda, zeep en smokkelwaar

Soda, zeep en smokkelwaar - Harry Bolwijn | Fthsonline.com

... ze waren spier wit. Wat je ook kunt doen is een mengsel maken van gekookt water, groene zeep en soda ... Soda, zeep en smokkelwaar van Harry Bolwijn | Boek en ... ... . Langzaam loskloppen, in een lege fles gieten en laten afkoelen. Je kunt dit als allesreiniger gebruiken. (Maak het niet te dik want dat krijg je het niet meer uit het flesje). Soda & Zeep Bedrijfsdiensten | Regio Zuid-Holland. ALGEMENE SCHOONMAAK Onder de algemene schoonmaak kan Soda & Zeep de volgende diensten verzorgen: ... Voor ieder object stellen wij een specifiek schoonmaak en onderhoudsplan op die de basis vormt vo ... Soda, zeep en smokkelwaar boek Harry Bolwijn epub ... ... ... Voor ieder object stellen wij een specifiek schoonmaak en onderhoudsplan op die de basis vormt voor de uiteindelijke offerte. En mocht je weer iemand in een Facebookgroep de (goedbedoelde) tip zien geven over het maken van een schoonmaakmiddel door azijn, zeep en baking soda te mixen, dan hoef je maar een linkje naar dit artikel over schoonmaakmiddelen mengen te plaatsen! Maar als je bij de meeste supermarkten voor nog geen euro een literfles allesreiniger kunt kopen, dan ben je niet goedkoper uit met groene zeep en soda. Bovendien maakt ook een allesreiniger van 99 cent de boel prima schoon. Tante Dora maakte alles vroeger schoon met Sunlight-zeep, toen nog uitgesproken als 'Sunlicht-zeep'. Hout-, kurk-, parketvloeren en linoleum reinigt u met lauw water en wat bruine zeep of allesreiniger. Soda is een mild schoonmaakmiddel. Het is milieuvriendelijk als we het met mate gebruiken. Er zijn twee sodavormen in de winkel te vinden: sodakristallen (natriumcarbonaat, Na2CO3) en Bicar of baking soda (natriumbicarbonaat, NaHCO3). Voor alle gekleurde was Marseille-zeep opgelost in water (evt. met toevoeging van een eetlepel soda voor de witte was op 60 graden en een eetlepel zuurstofbleekmiddel) en azijn in het bakje voor de wasverzachter. Vlekken vooraf inzepen, kragen met een nagelborsteltje en zeep. (Let op! Geen soda, zuurstofbleekmiddel en azijn bij wol en zijde!) Soda, zaip en smokkelwoar | ISBN 9789461934604 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Soda, zeep en smokkelwaar van Harry Bolwijn uit het genre Literatuur kopen? De laagste prijs van Soda zeep en smokkelwaar met ISBN code 9789461934598 uit het genre Literatuur vind je bij Prijsvergelijk....

INFORMATIE

AUTEUR
Harry Bolwijn
DIMENSIE
6,4 MB
BESTANDSNAAM
Soda, zeep en smokkelwaar.pdf

OMSCHRIJVING

Het verhaal speelt in september 1939 in Emmercompascuum in Drenthe. Er wordt veel gesmokkeld. Centraal staat een kruidenierswinkel,waarvan de eigenaar wordt gedwongen smokkelwaar te verbergen. Een roman, gebaseerd op verhalen uit de familie van de auteur.September 1939. Duitsland is in oorlog met Polen. In Nederland is de mobilisatie begonnen. Het verhaal speelt in Emmercompascuum in Zuid-Oost Drenthe. Hier, vlak bij de grens wordt veel gesmokkeld. De grensbewaking is fors uitgebreid en de spanningen nemen behoorlijk toe. Centraal in het verhaal staat een kruidenierswinkel aan het Oosterdiep (W.Z. 222). De kruidenier wordt door een klant gedwongen smokkelwaar te verbergen, terwijl boven de winkel enkele wachtmeesters van de marechaussee zijn gehuisvest. Door het verhaal heen speelt een voorzichtig opbloeiende liefdesrelatie tussen de kruidenier en het meisje Trijntje (de hoofdpersoon uit het eerste boek van de auteur: ''Peper aan boord'').Dit boek verschijnt geheel in het Nederlands, dus zonder dialogen in het plaatselijke of regionale dialect. Dit is gebeurd om hen, die het dialect onvoldoende beheersen, ook te kunnen laten genieten van het verhaal.Tegelijk met dit boek verschijnt een ''DUO-BOEK'' onder de titel ''Soda, zaip en smokkelwoar'', dat inhoudelijk exact het zelfde is, maar waar dat van belang is, de dialogen wel in dialect zijn opgenomen.De roman is gebaseerd op verhalen en overleveringen uit de familie van de auteur.

Wil je het boek lezen?Soda, zeep en smokkelwaar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harry Bolwijn. Lezen Soda, zeep en smokkelwaar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN