Geen mens is een eiland

Geen mens is een eiland - Cor Neleman | Fthsonline.com

...tten van een privé eiland de ultieme droom ... Waddeneilanden - Wikipedia ... . Voor miljardairs als Microsoft oprichter Paul Allen en Virgin baas Richard Branson is het de realiteit. Maar je hoeft niet per se ... Skye is een vrij groot eiland met een aantal dorpjes. Er zijn daar heel veel van dat soort eilanden, van groot tot klein, die behoren tot de Binnen-Hebriden. Toegevoegd na 20 uur: En ik weet dat Schotland geen Frankrijk is. Maar omdat je aangeeft dat je het niet ze ... Citaten.net | Amos Oz - Geen mens is een eiland, ieder van ... ... . Maar omdat je aangeeft dat je het niet zeker weet, dacht ik dat je misschien deze prachtige eilanden bedoelde. Bronnen: Geen rots of eiland meer. EEN regel van een song uit de jaren '60 luidde: 'Ik ben een rots/Ik ben een eiland/En de rots voelt geen pijn/En een eiland huilt nooit.' Het was een van mijn lievelingssongs, want zo leefde ik. Ik kon me nooit herinneren dingen gevoeld te hebben die anderen zeiden te voelen, zoals liefde, medeleven en medelijden. Na een drie jaar durende juridische strijd over de eigendomsrechten van het eilandje, tussen een zakenman uit Nieuw-Zeeland en de Italiaanse regering, bepaalde een rechtbank in 2016 dat Budelli tot het Nationale Park van Maddalena behoorde. In hetzelfde jaar betwistte het park ook het recht van Morandi om op het eiland te wonen - maar ditmaal reageerde het publiek. (20 oktober 2006) In haar roman 'Eiland 34' beschrijft Annette Pehnt de zoektocht naar een identiteit die vooral niet Duits moet zijn. In deze onthechte ontdekkingsreis vindt de Duitse schrijfster datgene wat de mens niet is. Pehnts reisdoel blijft altijd ver weg, als een eiland in de nevelige verte. De Napali Coast op het Kauai eiland. Hawaii, een walhalla voor surfers en natuurliefhebbers.Deze eilandengroep vormt de 50e staat van Amerika en ligt op 5,5 uur vliegen van Los Angeles, middenin de grote oceaan.Hoofdstad Honolulu ligt op Oahu, waar je ook het beroemde (maar drukke) Waikiki beach vindt. Verwacht geen eiland van plastic, het is eerder een „soep‟ van plastic met zeewater. Vandaar de benaming „plastic soep‟. Het is een probleem dat men pas de laatste tien jaar heeft ontdekt. Er moeten nog veel onderzoeken en studies naar gebeuren. 2 Waar? 2.1 Gyres Er zijn vijf plaatsen in de oceaan waar het afval samen komt (figuur 1)....

INFORMATIE

AUTEUR
Cor Neleman
DIMENSIE
4,77 MB
BESTANDSNAAM
Geen mens is een eiland.pdf

OMSCHRIJVING

`Geen mens is een eiland is een toegankelijk boek over de onontbeerlijkheid van contact tussen mensen. Over de correlatie tussen het ontbreken van contact en de eenzaamheid van het maatschappelijk, psychiatrisch vastgelopen zijn. Het gaat over wensen, dromen en praktische stappen in het menselijk contact. De schrijver laat vooral zien hoe hij hulpverlenen in de psychiatrie ervaart. Het is een vervolg op `Ieder contact is een kans, maar meer gericht op de alledaagse communicatie en op het proces van veranderen.De omgang met patiënten met persoonlijkheids-problematiek, met mensen en vooral met moeilijke mensen komt tot uiting in de dagelijkse dingen die we allemaal meemaken en beleven in het nieuws, gewoon op het werk of thuis want daar hebben we een mening over en daar handelen we naar. De gekozen invalshoek is hier het samenwerken met de patiënt in zijn thuissituatie waarbij die patiënt de regie behoudt en zo zelfstandig blijft. Geen mens ie een eiland gaat minder uit van klachten, maar meer van krachten. Het beschrijft het oplossend bezig zijn en de communicatie en menselijke interactie daarbij. Het is geen alles omvattend leerboek. `Geen mens is een eiland schetst de uitdaging van het doen. Cor Neleman beschrijft openhartig en uitdagend zijn dagelijkse ervaringen en wat er beschreven staat is praktisch bruikbaar. Het gaat opnieuw over mogelijkheden die patiënten op weg kunnen helpen om een groter gevoel van vertrouwen te krijgen in anderen en vooral in zichzelf, of gewoon hulp om door een periode van crisis heen te komen. In dit boek laat Cor Neleman aan de hand van sprekende voorbeelden en verhalen een informatief kader zien dat de veerkracht van mensen zichtbaar maakt. Het richt zich op een breed lezerspubliek. Daarnaast is het boek bedoeld als aanzet en inspiratie voor studenten om de (geestelijke) gezondheidszorg als werkterrein te kiezen.

Wil je het boek lezen?Geen mens is een eiland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cor Neleman. Lezen Geen mens is een eiland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN