Medische zorg voor mensen met een verstandelijke handicap

Medische zorg voor mensen met een verstandelijke handicap - J.H.J. Zwets | Fthsonline.com

...perking is niet iets dat over gaat, je kunt het niet 'genezen' ... PDF Medische zorg voor mensen met een verstandelijke handicap ... ... . Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak ondersteuning nodig van hun verwanten, maar ook van professionals. S&L Zorg. S&L Zorg biedt uitstekende menslievende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, of een chronische ziekte, krijgen tijdens hun leven vaker te maken met gezondheidszorg dan anderen. Door de hervorming van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekost ... Wie beslist over de zorg voor cliënten met een ... ... . Door de hervorming van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) is er voor deze groep mensen echter veel veranderd. De AWBZ is overgaan naar een aantal nieuwe en bestaande wetten.- Die verandering neemt […] Gehandicaptenzorg is de zorg voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bij een lichamelijke beperking gaat het om problemen met bewegen, zien of horen. Mensen met een verstandelijke handicap zijn beperkt in hun intellectuele en sociale ontwikkeling. Hoeveel zorg nodig is hangt af van de ernst van de beperking. De AVG is een arts voor verstandelijk gehandicapten. In 2000 is het vakgebied 'medische zorg voor mensen met een verstandelijke handicap' officieel erkend als zelfstandig specialisme. Vanaf die tijd is ook een driejarige opleiding gestart, die is ondergebracht bij de huisartsenopleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam. 8 Anticonceptie voor mensen met een verstandelijke handicap 3.5 Dialoog, dwang, drang 65 4 Wenselijkheid van anticonceptie 71 4.1 Preventie van zwangerschap 71 4.2 Soa-preventie 88 4.3 Beïnvloeding van de menstruatie 88 5 Vorm van anticonceptie 89 5.1 Anticonceptiemethoden 89 5.2 Keuze van een anticonceptiemethode 95 6 Besluitvormingsproces 99 6.1 Oordeelsvorming 99 DE KWALITEIT VAN HET BESTAAN VAN MENSEN MET EEN MEERVOUDIGE HANDICAP Prof. Dr. Ad van Gennep Veranderende visies In de afgelopen 50 jaren heeft de zorg voor mensen met een handicap een paar keren een grondige verandering ondergaan. Tot ongeveer 1970 werd de nadruk gelegd op de beperkingen, dus op wat mensen met een handicap allemaal niet kunnen. Mensen met een verstandelijke beperking zijn niet ziek. Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van een verstandelijke handicap die weer onder te verdelen zijn. Voor de geboorte (prenataal) Infectieziekten: de eerste 3 maanden van de zwangerschap is het belangrijkst voor de vorming van de belangrijkste organen. Een IQ tussen de 20 en 35 duidt op een ernstige verstandelijke beperking. Mensen met een ernstige verstandelijke beperking hebben een ontwikkelingsleeftijd tussen de twee en vier jaar. Een ernstige verstandelijke beperking wordt vaak al duidelijk tijdens de eerste levensjaren. Vraag het de medisch specialist...

INFORMATIE

AUTEUR
J.H.J. Zwets
DIMENSIE
12,84 MB
BESTANDSNAAM
Medische zorg voor mensen met een verstandelijke handicap.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek is de 'opvolger' van 'Medische zorg voor zwakzinnige kinderen'. Zoals de titel al aangeeft, hebben de auteurs zich niet alleen gericht op kinderen, maar ook op de zorgverlening aan mensen met een verstandelijke handicap van elke leeftijd. De inhoud is geënt op de jongste bevindingen. Het is bestemd voor deskundigen met verschillende achtergronden, die voor het eerst in deze tak van zorgverlening gaan werken.

Wil je het boek lezen?Medische zorg voor mensen met een verstandelijke handicap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.H.J. Zwets. Lezen Medische zorg voor mensen met een verstandelijke handicap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN